Toerisme

Nijlen heeft heel wat te bieden, zowel op vlak van natuur als op gebied van historisch erfgoed. Waar je ook woont in Nijlen, Kessel of Bevel, je staat in geen tijd in een groene, rustige omgeving waar je kan herademen en genieten. Via de wandelingen uit de wandelgids kan je een bezoek aan deze natuurgebieden combineren met een blik op enkele van de opmerkelijke gebouwen die onze gemeente rijk is.


Masterplan toerisme & recreatie

In 2016 maakte de gemeente een inventaris van de bestaande infrastructuur op vlak van toerisme en recreatie en peilde daarbij ook naar de mening van zowel inwoners als bezoekers. Op basis daarvan werd een visie opgesteld met daarin zeven krachtlijnen. Dit zijn voorstellen om op welbepaalde plaatsen de toeristische troeven van de gemeente beter te ontsluiten en uit te spelen.

Masterplan deel 1

Masterplan deel 2

Masterplan deel 3

Lier en het Pallieterland
Samen met 4 andere gemeenten maakt Nijlen deel uit van de vzw Lier en het Pallieterland, die als doel heeft toerisme en recreatie in de gemeenten Lier, Heist-op-den-Berg, Putte, Berlaar en Nijlen. Via activiteiten, brorchures, thematische fietsroutes, enz… promoten ze de kunst van het genieten van wat dichtbij ligt en waardevol is.

Kijk voor meer info op de website van Lier en het Pallieterland

Dat Nijlen een schitterende gemeente is, heeft veel te maken met de kunst van het ’slijpen van ‘t steentje‘, waarmee de bewerking van diamant bedoeld wordt. Deze activiteit tierde welig in het verleden en maakte van Nijlen het centrum van de diamantbewerking in de Kempen.

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img