Bewijs van woonst

wat?

Dit document vermeldt vanaf welke datum je op een bepaald adres bent ingeschreven.
Wie kan dit aanvragen?

  • de inwoners die ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters
  • personen die in het verleden ingeschreven waren in de bevolkingsregisters (bewijs van woonst met historiek).

hoe aanvragen?

Deze aanvraag kan gebeuren:

  • persoonlijk aan het loket. Je moet hiervoor je identiteitskaart meebrengen. Voor meer info over de locaties en openingsuren, klik op "Waar aanvragen"
  • via deze website. Klik dan op "I-loket"op de startpagina.

Dit bewijs wordt kosteloos afgeleverd.

waar aanvragen?

Dienst bevolking / bevolking@nijlen.be  / 03 410 02 20

online aanvragen

Alleen inwoners van onze gemeente die geregistreerd zijn op de federale portaalsite www.belgium.be of die een elektronische identiteitskaart en een geïnstalleerde kaartlezer bezitten, kunnen het document bewijs van woonst aanvragen.

  • Aanvragen met gebruikersnaam: Je moet dan je gebruikersnaam, paswoord en token typen.
  • Aanvragen met eID: Selecteer het certificaat (= Je naam - Authentication). Het programma vraagt je dan om je elektronische identiteitskaart in de kaartlezer te steken en vervolgens je pincode te typen.

Werkwijze bij je aanvraag
Je kan kiezen voor wie je de aanvraag doet, waarvoor je dit attest nodig hebt en de toestandsdatum. Doe je de aanvraag met een elektronische identiteitskaart moet je de eerste keer wel nog je e-mailadres typen.

Je kan kiezen of je een papieren uittreksel wenst of een digitaal attest in de vorm van een pdf-bestand digitaal ondertekend door een ambtenaar. Het afdrukken van een digitaal attest heeft géén waarde. Je moet het digitaal attest bezorgen aan de instantie via bv. mail,diskette...

Verwerking van je aanvraag
De verwerking van je aanvraag gebeurt op weekdagen binnen de 24 uur. Met een e-mail word je op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag.

Wanneer je gekozen hebt voor een digitaal uittreksel krijg je een e-mail met een link zodat je het uittreksel kan downloaden

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img