Cultuurraad

De cultuurraad bestaat uit afgevaardigden van verenigingen, afgevaardigden van professionele instellingen, deskundigen en geïnteresseerde inwoners. De cultuurraad wil de samenwerking tussen de verenigingen bevorderen.

Naast deze stimulerende rol heeft de cultuurraad ook de opdracht om de gemeentelijke overheid te adviseren in verband met culturele aangelegenheden. Zo doen we voorstellen voor nieuwe straatnamen, maar trachten ook advies te geven m.b.t. het huidige en toekomstige cultuurbeleid in al haar facetten.

Tenslotte organiseert deze raad in samenwerking met de cultuurdienst, culturele activiteiten, zoals de activiteiten in het kader van de herdenking van WOI, Toonbeeld en Open Monumentendag, het Nieuwjaarsconcert, De Moord van Nijlen, WAK, "Tussen Spanje & Oranje", "de Heksen van Nijlen", Jour Tibour, enz.

Om de cultuurraad werkbaar en dynamisch te houden, werd de cultuurraad onderverdeeld in secties met elk hun eigen voorzitter. Momenteel zijn er drie secties:

  • Sectie beeldende kunsten (Voorzitter: Lieve Cambré)
  • Sectie podiumkunsten (Voorzitter: Paul Boschmans voor muziek en Hubert Lenaerts voor theater)
  • Sectie sociocultureel en toerisme (Voorzitter: Rudy Van Nunen)

De algemene voorzitter, Wilfried Serneels, leidt de algemene vergaderingen en volgt de volledige cultuurraad op.

Heb je interesse om bij de cultuurraad te komen, als vereniging of als inwoner, bezorg dan je schriftelijke kandidatuur aan de cultuurdienst, Kerkstraat 4 te 2560 Nijlen.

Hier vind je het huishoudelijk reglement en de statuten van de cultuurraad. 

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img