Cultuurraad

De cultuurraad bestaat uit afgevaardigden van verenigingen, afgevaardigden van professionele instellingen, deskundigen en geïnteresseerde inwoners. De cultuurraad wil de samenwerking tussen de verenigingen bevorderen. Naast deze stimulerende rol heeft de cultuurraad ook de opdracht om de gemeentelijke overheid te adviseren in verband met culturele aangelegenheden. Tenslotte organiseert deze raad in samenwerking met de cultuurdienst culturele activiteiten, zoals het nieuwjaarsconcert, Toonbeeld 2005 en Open Monumenten Dag, het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert, De Moord van Nijlen, WAK.

De verenigingen die erkend worden door de cultuurraad, kunnen subsidies aanvragen en kunnen gebruik maken van de gemeentelijke uitleendienst van materiaal (formulieren op deze site te downloaden of aan te vragen op de cultuurdienst).

Om de cultuurraad werkbaar te houden, is er besloten om met secties te werken. Momenteel zijn er drie secties, die apart vergaderen:

  • Sectie beeldende kunsten (Voorzitter: Lieve Cambré)
  • Sectie podiumkunsten (Voorzitter: Paul Boschmans voor muziek, Hubert Lenaerts voor theater)
  • Sectie sociocultureel en toerisme (Voorzitter: Rudy Van Nunen)

Twee keer per jaar vindt er een algemene vergadering plaats waarbij alle secties aanwezig zijn. (Voorzitter: Wilfried Serneels). Heb je interesse om bij de cultuurraad te komen, als vereniging of uit interesse, bezorg dan je schriftelijke kandidatuur aan de cultuurdienst, Kerkstraat 4 te 2560 Nijlen.

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img