Dynamoproject

Informatie en ondersteuning voor sportclubbestuurders

Het vrijwilligerswerk vormt de drijvende kracht achter het verenigingsleven. In Vlaanderen in het algemeen en achter sportclubs in het bijzonder. Dit vrijwilligerswerk komt echter steeds meer onder druk te staan, waardoor de toekomst van de georganiseerde sport in gevaar dreigt te komen.
Er is een duidelijke behoefte aan ondersteuning van het vrijwillige bestuurskader in sportverenigingen op administratief en beheersmatig vlak. Onder meer de steeds complexere regelgeving, een dalend aantal vrijwilligers, de verhoogde concurrentie met commerciële initiatieven,… zorgen voor een toenemende bewustwording van de nood aan praktijkgerichte bestuurlijke ondersteuning.
De Vlaamse Sportfederatie vzw biedt met het Dynamo Project hét hulpmiddel aan sportclubs om optimaal te functioneren op bestuurlijk en administratief vlak.

Dynamo zorgt voor opleiding van de bestuurleden, standaarddocumenten en tools om de werking van de sportverenigingen te vereenvoudigen. Volgende thema's komen aan bod: beleid van de sportclub, boekkhouding, communicatie, fiscaliteit, fusie & splitsingen, groene sportclub, muziek (sabam, ...), sponsoring, subsidies, tewerkstelling, verzekering, vrijwilligers, VZW, VZW en vrijwilligerswetgeving.

Doelpubliek

Het Dynamo Project is er voor alle non-profit sportclubs in Vlaanderen, kleine of grote clubs.
1) Voor sportclubs aangesloten bij een erkende federatie is de dienstverlening van het Dynamo Project erg voordelig.
2) Sportclubs die niet zijn aangesloten bij een erkende federatie kunnen ook gebruik maken van de dienstverlening van Dynamo Project maar voor hen zijn er andere tarieven van toepassing. 

Registreer je op de website

Ben je een sportclub aangesloten bij een erkende federatie van een erkende federatie? Een Dynamo Project medewerker controleert je aanvraag zo snel mogelijk. Je kan alvast inloggen met je opgegeven emailadres en wachtwoord. Vervolgens kan je bv. inschrijven voor bijscholingen. Opgelet: indien een voordeliger tarief van toepassing is op jou (bv. het tarief 'Sportclubbestuurder erkende federatie'), wordt dit pas verwerkt na controle van je aanvraag. Wanneer die goedkeuring achter de rug is, ontvang je daarover een mailtje. Na die goedkeuring zal je ook gratis en onbeperkt onze brochures online kunnen bekijken en documenten kunnen downloaden. Deze controle dient uiteraard maar éénmalig te gebeuren.

Ben je een sportclub aangesloten bij een niet-erkende federatie? Dan kan je inloggen met je opgegeven emailadres en wachtwoord. Vervolgens kan je inschrijven voor bijscholingen, bestellingen plaatsen, enz. Wil je onze brochures ook onbeperkt online kunnen bekijken en documenten onbeperkt kunnen downloaden? Dan kan je een jaarlogin voor de Dynamo Project website bestellen.

Moest je vragen hebben over deze procedure, contacteer dan de dynamomedewerkers via e-mail info@dynamoproject.be of telefonisch op 09 243 12 94.

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img