G-sport

G-sport, gewoon sporten

Wat is G-sport?

G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met leden zonder handicap.

G-sportclubs in de G-sportwijzer

In de G-sportwijzer vind je een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie Antwerpen. De G-sportwijzer kan je online raadplegen of je kan de brochure opvragen bij onze regionale G-sportcoördinator, Veerle Van Deun.

Hoe worden G-sportclubs ondersteund?

Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten met heel wat vragen. “Welk diploma moet onze G-trainer hebben? Waar kunnen we promotie maken? Bestaan er G-sportsubsidies? Moeten we voor alle soorten handicaps open staan?” Sportclubs krijgen zoveel mogelijk antwoorden zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen. De promotie gebeurd via het regionaal netwerk. Clubs worden opgenomen in de G-sportwijzer. Trainers kunnen jaarlijks G-sportvormingen volgen. Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen G-sportsubsidies aanvragen.

Uitleendienst

De provincie beschikt ook over een uitleendienst voor G-sportmaterialen, denk maar aan handbikes, sportrolstoelen, torbalmateriaal,…


Het overzicht kan je online raadplegen.

Meer G-sportinfo

Veerle Van Deun – G-sportcoördinator sportregio Kempen
T 03 640 35 87
M 0470 22 89 71
veerle.vandeun@provincieantwerpen.be
www.gsportfonds.be

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img