Hoe ontwikkel ik mij duurzaam?

Naar anderen met de vinger wijzen is gemakkelijk, zeker als ze aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wonen. Maar ook onze levensstijl heeft gevolgen voor deze planeet.

U kan heel wat doen om mee te werken aan een duurzame samenleving. Onderaan vindt u een waslijst aan tips!

De ecologische voetafdruk

De ecologische voetafdruk werd door twee Canadese wetenschappers uitgewerkt. Op basis van deze ecologische voetafdruk kan het aardoppervlak worden berekend dat nodig is om aan onze behoeften te voldoen.

Het eerlijke aarde aandeel

Er werd berekend waar elke aardebewoner recht op heeft. Deze oppervlakte noemt men het eerlijke aarde aandeel en komt neer op 1,8 ha. De ecologische voetafdruk van een Belg is niet minder dan 5,88 ha, goed voor een 21ste plaats op de wereldlijst. Eén van de koplopers is de Verenigde Staten van Amerika die per inwoner een riante 12,22 hectare nodig heeft. Onderaan op de 141ste plaats bengelt Bangladesh met 0,6 ha. De volledig lijst kan je hier terugvinden:
http://www.nationmaster.com/graph/env_eco_foo-environment-ecological-footprint

Bereken uw eigen ecologische voetafdruk

Om je eigen ecologische voetafdruk te berekenen, kan je op de website van WWF een handige calculator terugvinden. Je krijgt nadien ook enkele tips om jou ecologische voetafdruk te verkleinen.

Tips voor een duurzame levenshouding

Afvalvrij

Energiebewust

Milieuverantwoord productgebruik

Water

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img