Jeugdmuziekschool

De jeugdmuziekschool is geen onderwijsinstelling maar een organisatie, onder de vleugels van het gemeentebestuur. Ze maakt jongeren vanaf 8 jaar, die muziek als hobby beschouwen, wegwijs in de universele wereld van de muziek.

Musiceren en amuseren
Schepen voor onderwijs Griet Van Olmen is voorzitter van de jeugdmuziekschool. De doelstelling is om jongeren het lezen van noten en ritmes aan te leren. Ook het bijbrengen van muzikale vaardigheden, het kunnen lezen en interpreteren van partituren, technieken van instrumenten onder de knie te doen krijgen, samen musiceren met anderen, enzovoort… Kortom, op een leuke en aangename manier musiceren en amuseren.

Leren en concerteren
Onze lessen lopen samen met het klassieke schooljaar van september tot mei. Een schooljaar omvat 30 lessen. En we proberen naast de lessen, de leerlingen ook een beetje podiumervaring mee te geven door het organiseren van concertjes, leerlingenvoordrachten en andere optredens. De lessen notenleer zijn klassikaal, één uur per week, en lopen over 4 schooljaren. De instrumentenlessen zijn individueel en
bestaan uit 20 minuten onderricht per week. 

Meer informatie via jeugdmuziekschool@nijlen.be

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img