Nationaliteit

wat?

Document waarmee de burger zijn nationaliteit kan bewijzen.
Dergelijk bewijs wordt meestal gevraagd wanneer men een activiteit wil uitoefenen waarvoor het bezit van de Belgische nationaliteit door de wet is vereist.
Wie kan dit aanvragen?
De inwoners die ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de gemeente.

hoe aanvragen?

Deze aanvraag kan gebeuren:

  • persoonlijk aan het loket. Je moet hiervoor je identiteitskaart meebrengen.
  • via deze website. Klik dan op "I-loket"op de startpagina.

Dit bewijs wordt kosteloos afgeleverd.

waar aanvragen?

03/410 02 20 ; bevolking@nijlen.be

online aanvragen

Alleen inwoners van onze gemeente die geregistreerd zijn op de federale portaalsite www.belgium.be of die een elektronische identiteitskaart en een geïnstalleerde kaartlezer bezitten, kunnen het bewijs van nationaliteit aanvragen.

  • Aanvragen met gebruikersnaam: Je moet dan je gebruikersnaam, paswoord en token typen.
  • Aanvragen met eID: Selecteer het certificaat (= Je naam - Authentication). Het programma vraagt je dan om je elektronische identiteitskaart in de kaartlezer te steken en vervolgens je pincode te typen.

Werkwijze bij je aanvraag
Je kan kiezen voor wie je de aanvraag doet, waarvoor je dit attest nodig hebt en de toestandsdatum. Doe je de aanvraag met een elektronische identiteitskaart moet je de eerste keer wel nog je e-mailadres typen.
Je kan kiezen of je een papieren uittreksel wenst of een digitaal attest in de vorm van een pdf-bestand digitaal ondertekend door een ambtenaar. Het afdrukken van een digitaal attest heeft géén waarde. Je moet het digitaal attest bezorgen aan de instantie via bv. mail,diskette...
Vervolgens krijg je op het scherm een bewijs van aanvraag met een transactienummer. Je kan dit bewijs afdrukken.
Verwerking van je aanvraag
De verwerking van je aanvraag gebeurt op weekdagen binnen de 24 uur. Met een e-mail word je op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag.
Wanneer je gekozen hebt voor een digitaal uittreksel krijg je een e-mail met een link zodat je het uittreksel kan downloaden. Je kan het digitaal attest openen wanneer je beschikt over het programma Acrobat Reader van Adobe.
Help

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img