Sportclubs zijn "Goed Bezig"

"Goed Bezig" zijn, wat is dat?

Voor elke Nijlenaar moet het dan ook duidelijk zijn, je ziet zo of je sportclub “Goed Bezig” is. Maar euh, “Goed Bezig” zijn, wat is dat? Om “Goed Bezig” te zijn, moeten de sportverenigingen aan de nodige kwaliteitscriteria voldoen. Deze zijn opgesteld en gecontroleerd door de sportdienst:

 1. Erkenning door de gemeente
 2. Open werking: open trainingen, duidelijke contactpersonen voor leden en digitale aanwezigheid
 3. Promotie goed bezig award en deelnemen aan de fotowedstrijd “Goed Bezig”
 4. Huishoudelijk reglement om de leden te informeren
 5. Panathlon jeugdsport ondertekenen, waarmee de jeugdsportclubs tonen zich in te zetten voor de rechten van het kind en de positieve begeleiding van de kinderen
 6. Jeugdbeleidsplan waarmee de jeugdsportclubs kunnen aantonen dat ze een gestructureerde jeugdwerking hebben en dat ook alle betrokken partijen van de club hierover hebben nagedacht
goed bezig

Hoe herken je clubs die “Goed Bezig” zijn?

award goed bezig
 1. Alle sportclubs die aan de kwaliteitseisen voldoen, krijgen een “Goed Bezig”-award! Via de gepersonaliseerde award die ze op de locatie van hun activiteiten kunnen ophangen, kunnen de sportclubs aan iedereen tonen dat zij een kwalitatieve werking hebben.

 2. Alle sportclubs met een award mogen het label ook gebruiken op al hun communicatie.

 3. Je kan de clubs bij al hun activiteiten ook herkennen door de “Goed Bezig” beachvlag.

Steun de “Goed Bezig” sportclubs

wielervrienden goed bezig

Ook jij kan de sportclubs, die “Goed Bezig” zijn, steunen. In de maand november wordt er via de facebook van de gemeente een fotoactie georganiseerd. Alle sportclubs kunnen doormiddel van de fotokader een leuke foto nemen om u te overtuigen hen te “liken” op facebook. Voor de sportclubs die de meeste “likes” krijgen zorgt de sportdienst voor waardebons om kwalitatief sportmateriaal te kunnen kopen. Een duim omhoog voor de sportclubs kan voor hen een leuke beloning opleveren.

“Goed Bezig” sportclubs aan het woord

Wat is "Goed Bezig" zijn voor hen?

Wing Chun Nijlen

wing chun goed bezig

Als iemand een goede school voor gevechtssport zoekt, geeft hij/zij het best aandacht aan:

 1. Vriendelijkheid, beleefdheid en respect
 2. In onze school krijgt u waar voor uw geld. Iedereen betaald evenveel. Waarom zou u dan minder aandacht verdienen?
 3. Wij noemen deze club een school omdat je hier komt om iets te leren. Daarom dient iedere minuut daaraan besteed te worden.
 4. Persoonlijke begeleiding, om een beter resultaat te verkrijgen. 

Kessel United

kessel united goed bezig

Kessel United hecht veel belang aan de toekomst van de jeugd en wil een sportieve bijdrage leveren aan de opvoeding van haar spelers. Wij willen onze voetballers karakter, discipline en teamspirit bijbrengen en dit alles in een familiale sfeer. Wij zetten daarom ook sterk in op de opleiding van onze trainers en begeleiders.

Dankzij het enthousiasme van een grote groep medewerkers ziet de toekomst voor de club er rooskleurig uit. Dat bleek ook uit de jeugddag die wij recent organiseerden. We kunnen dus zeker zeggen dat Kessel United “Goed bezig” is.

Tennisclub Molenbos

molenbos goed bezig

Onze club staat de laatste jaren garant voor kwaliteit voor zowel jeugd als volwassenen. Op gebied van tienertoertjes (wedstrijddagen voor tieners) staan we momenteel op de eerste plek van Vlaanderen. Voor de kidstoer (wedstrijddagen voor de kleutertjes en -12 jarigen) hebben we ons op de derde plaats kunnen nestelen van ons gewest. Wie het een keertje wil komen proberen, kan dit doen tijdens onze opendeurdagen.

FH Nijlen

fh nijlen goed bezig

Volleybalclub FH Nijlen behaalde vorig jaar zowel op als naast het veld prachtige resultaten. Bovendien kreeg de club een erkenning als gouden club vanuit BLOSO en de Vlaamse volleybalbond, een label waar de club best trots op mag zijn. Dit is een officiële jaarlijkse kwaliteitserkenning op basis van 4 belangrijke criteria, zijnde: het technisch kader, breedtesport, talentbegeleiding en jeugdbegeleiding. Een de nieuwe elementen die hieruit voortkomt ‘De Zandbak’, een eigen mixvorm van bewegings -en volleybalschool. FH Nijlen strijdt en scoort dus op alle fronten.

KFC Nijlen

kfc nijlen geod bezig

KFC Nijlen is al vele jaren een gevestigde waarde in het jeugdvoetbal, zowel op provinciaal als recreatief niveau.   De laatste 2 seizoen kende de jeugdwerking een geweldige "boost".  Met meer dan 200 nieuwe jeugdspelers. De club doet er dan ook alles aan om de begeleiding te verbeteren: via een goede sfeer, goede begeleiding, beter materiaal en nieuwe infastructuur.

Sub Aqua Duikschool

sub aqua goed bezig

Sub Aqua  is een kleine maar gezellige duikschool in Nijlen. Je kan er terecht voor een veilige opleiding.  De vriendschappelijke sfeer krijg je er bovenop.

Duiken is het ontspannen gevoel van gewichtsloosheid onderwater een unieke ervaring. De  fascinerende onderwaterwereld maakt deze belevenis  compleet ! 

Duiken is sociaal: duiken doe je minstens met twee. Daar is Sub Aqua Club goed mee bezig.  Naast de duikopleiding voor de doorsnee sportduiker is er immers plaats om ervaringen uit te wisselen. Elke duiker voelt zich met elkaar verbonden.

Nijlense Yogaschool

yoga goed bezig

De allereerste yogales o.l.v. Rama Saenen startte in Nijlen eind jaren ’70 . Sommige mensen die toen startten, zijn er nog steeds. Jonge en oudere mensen komen samen oefenen. Men doet mee wat men kan.

De yogadocente Gita Bisschops geeft reeds 39 jaar yogales. Zij kent meer dan duizend yogaoefeningen, dus er zit veel afwisseling in de lessen, maar toch wordt er veel herhaald, zodat men vertrouwd wordt met de oefeningen. Na de les gaan de mensen goed geoefend, maar  volledig uitgerust en ontspannen naar huis.

Dansclub Kessel

dc kessel goed bezig

Dansclub Kessel vzw reeds meer dan 45 jaar actief in het dansen onder het motto “ plezierig en vlot leren dansen. De nieuwe danslessen: “Start to Dance” Voor koppels om op een zeer goedkope manier te ontspannen, te genieten en te bewegen op het ritme van de muziek en vlot te leren dansen.

Kempisch Triatlon Team

ktt goed bezig

De jeugdafdeling van het Kempisch Triatlon Team is 10 jaar geleden opgestart en telde destijds een handvol jeugdatleten.  Ondertussen staat onze teller op 80 jeugdleden! 

Zowel competitieve als minder competitieve atleten zijn welkom in onze club.  Voor elke doelgroep worden aangepaste trainingen en jaarlijkse stage voorzien. Dankzij een goede organisatie , een complementair bestuur en goede gediplomeerde trainers zijn we door de Vlaamse triatlon federatie als één van de 5 clubs in België beloond met een 5 sterren werking (hoogste score) , en mogen we ook het label van “topsportclub” dragen.

Daarom zijn we dan ook trots dat we ook het de “GOED BEZIG AWARD" achter onze naam mogen plaatsen.

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img