Sportelen

50-plusser en actief? Dan is sportelen iets voor u!

Beste Sportelaar, welkom op de site voor de sportieve Nijlense 50-plusser.
Op dit deel van de site kan je alle informatie vinden over de Nijlense sportelactiviteiten. U vindt hier ook alle informatie over de regionale, provinciale en landelijk sportelacties, zeker de Bloso sportelacties en evenementen.

Sportelen is samen van het leven en van sport genieten! 

Bloso sportelcampagne en activiteiten

Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Maar ermee beginnen is niet altijd gemakkelijk. Daarom organiseert Bloso in heel Vlaanderen verschillende Sportelacties. En al die acties zijn op uw maat gemaakt. Of het nu gaat om een eenvoudige conditietest, een kennismakingsdag met verschillende sporten of een complete sportieve vakantie, er is een Sportelactie voor iedereen!

Een uitgebreid overzicht van alle campagnes en activiteiten kunt u vinden op www.sportelen.be

Regionale sporteldagen

Voor wie zin heeft om te sporten, is het niet altijd gemakkelijk om daarmee te beginnen. Je weet niet goed of een bepaalde sport je wel zal liggen of waar je terecht kunt.

Er zijn in onze regio verschillende sporteldagen. Op die dagen kunnen zowel de sportieve als de minder sportieve 50-plusser een dag lang proeven van gekende en minder gekende sporten.

Wie verschillende sporteldagen uit de regio doet, krijgt ook een leuk gadget. Vergeet zeker niet de sportkaart te vragen als je aan een van de regionale sporteldagen deelneemt.

Alle informatie over de provinciale sporteldagen kunt u vinden op www.sportelen.be/sporteldagen

Sportelpockets

Met de sensibiliseringsactie ‘Sportelen, Beweeg zoals je bent’ tracht Bloso door middel van een aantal acties 50-plussers aan te zetten tot sporten of om te blijven sporten. Hierbij wordt het accent gelegd op plezierbeleving en op sporten op eigen tempo.

Een van de acties die daarvoor worden ondernomen, is de creatie van de Sportelpockets. In deze Sportelpockets vinden 50-plussers niet alleen tips om de conditie te verbeteren aan de hand van trainingsschema’s, maar worden er ook tips gegeven om sport te integreren in het dagelijkse leven, hoe men gezond kan sporten, welke invloed sport heeft op het lichaam en de gezondheid, enz.

Kortom een bron van informatie voor alle 50-plussers die terug wensen te sporten of die aan hun conditie willen werken.

Ontdek de Sportelpockets!

De sportelpockets kunt u vinden op de sportdienst in het gemeentehuis of bij de dienst senioren!

sportelpockets algemeen

sportelpockets fietsen

sportelpockets wandelen

sportelpockets zwemmen

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img