Sportpartners


Hier kunt u een overzicht vinden van alle activiteiten die de sportdienst organiseert in samenwerking met partners. Veel van deze activiteiten zijn specifieke activiteiten die niet altijd openstaan voor het grote publiek. Zo is bijvoorbeeld de deelname aan een activiteit van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) afhankelijk van de scholen. Al deze activiteiten zijn een aanvulling op de reeds uitgebreide clubwerking en de activiteiten van de sportdienst binnen onze gemeente. Voor de eenvoud is er getracht een duidelijke opsplitsing te maken. Met de opdeling hopen wij de hele reeks activiteiten overzichtelijk te houden.


Voor meer informatie over de activiteiten kan u ook altijd terecht bij de sportdienst: sportdienst@nijlen.be, op 03/410.02.48 of gewoon aan de balie van het sportcentrum.

Sportkampen

In samenwerking met de gemeentelijke sportdienst vliegt Sport-it er elk jaar in. In de paas -en zomervakantie is er een ruim aanbod aan goed verzorgde en professioneel begeleide sportkampen. Het aanbod verschilt jaarlijks en pikt in op leuke trends en heeft aandacht voor speciale sporten. Elk jaar is er een aanbod voor 4 tot 15 jarigen en een speciaal aanbod voor de 12 tot 15 jarigen. Omdat het aanbod zo ruim is, verwijzen we graag naar de site van Sport-it. Inschrijven is ook daar mogelijk.

Bloso

Bloso organiseert een grote varieteit aan activiteiten. Het herhalen van de volledige weergave van alle activiteiten is niet nodig aangezien zij dit zelf al hebben gerealiseerd op hun eigen website. Alle informatie over de sportpromotionele activiteiten kunt u hier vinden: bloso

Sportregio Kempen

De sportregio Kempen is een interlokale vereniging van 10 omliggende Kempense gemeenten. Zij werken samen om verschillende sportpromotionele activiteiten mogelijk te maken. Zo zijn er jaarlijks de kleutersportdagen, de zomersport 3 daagsen en nog veel meer.
 
De activiteiten kunt u steeds terug vinden in de activiteitenkalender op de startpagina van sport.

Stichting Vlaamse Schoolsport

Samen met SVS organiseert de sportdienst verschillende activiteiten, de belangrijkste zijn:

SNACK: sportief naschool actieve kids of eenvoudig te omschrijven als sport na school voor de basisscholen. Op basis van de mogelijkheden van de sportdienst en de scholen wordt er snack geörganiseerd. Alle informatie wordt steeds via de scholen gecommuniceerd.

SNS-pas: de sport na school pas of eenvoudig te omschrijven als sport na school voor de middelbare scholen. Samen met verschillende sportorganisatoren in de gemeente wordt een aanbod opgebouwd waar de leerlingen voor een democratisch tarief terecht kunnen. Alle informatie wordt jaarlijks via de scholen aan de leerlingen bezorgd.

De zweminstuif: het is een recreatieve zwemontmoeting met verschillende waterspelen in het diep voor de leerlingen die reeds kunnen zwemmen en spelen voor niet-zwemmers in het instructiebad. Gedurende een 4-tal minuten spelen de kinderen bij een bepaald spel, dan wordt er doorgeschoven naar een volgend spel. Elk groepje bestaat uit ongeveer 8 leerlingen. Elke school krijgt het aanbod van uit SVS, de sportdienst zorgt voor de inplanning in het zwembad.

SVS-sportnamiddagen: op woensdagnamiddag organiseert SVS verschillende sportnamiddagen. Er komen verschillende sporten aanbod, eerder competitieve en louter recreatieve. Alles is mogelijk. Om de Nijlense scholen maximaal toegang te geven to zo veel mogelijk activiteiten stelt de spordienst van Nijlen zijn sportaccommodatie meerdere malen per jaar open voor de SVS. SVS maakt hier dankbaar gebruik van, wat voor Nijlen een win-win situatie is.

Fietsactie voor scholen: een initiatief van SVS i.s.m. de gemeenten. Het waarom van de FIETSACTIE voor scholen? Fietsen is gezond en op deze manier dragen de scholen een steentje bij aan het milieu. Ook willen we de scholen ondersteunen bij het sensibiliseren en het bevorderen van het gebruik van de fiets! Leerlingen, leraren en ouders aanzetten om zoveel mogelijk met de fiets de verplaatsing van en naar de school te maken, is onze doelstelling. Het stimuleren van deze actieve woon-schoolverplaatsing kan namelijk resulteren in een attitude die bijdraagt tot milieuvriendelijke en duurzame mobiliteit. Extra aandacht willen we daarbij besteden aan de verkeersveiligheid op de school­routes (met gebruik van fietshelmen en fluorescerende hesjes).

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img