Verklaring logo en baseline huisstijl gemeente Nijlen

Verklaring logo
De diamant is een duidelijke verwijzing naar verleden en heden van de diamantbewerking in de gemeente.

Het verleden waren de talrijke ‘slijperijen’, het heden zit hem in het project van het in aanbouw zijnde belevingscentrum aan één van deze voormalige slijperijen. De diamantbewerking heeft Nijlen gemaakt tot wat het nu is en dat mag niet vergeten worden.

De afzonderlijke delen van het logo geven aan dat zowel in Nijlen als in Kessel en Bevel de diamantbewerking bloeide, zowel voor als na de samenvoeging van deze drie deelgemeenten tot één gemeente in 1977.

De diamant geeft bovendien aan dat de gemeente streeft naar een ‘schitterende’, transparante en hoogstaande dienstverlening.

De schuine positie van het logo geeft de dynamiek weer van de gemeentelijke organisatie die neigt naar constante vernieuwing en geen statisch, log apparaat mag zijn.

De groene kleuren zijn een illustratie van de natuurgebieden die Nijlen rijk is en net als de diamantslijperijen zijn ook die verspreid over de drie deelgemeenten (Heide, Kruiskensberg, Beekpark).

De paarse tint geeft het geheel een tijdloos karakter en symboliseert de rustige maar standvastige inborst van de Nijlenaar. Bovendien is paars een kleur waarvan de grenzen niet echt vastliggen. Is het nu roodachtig blauw of blauwachtig rood? En ook dat symboliseert Nijlen, we zijn niet helemaal Kempen maar toch een beetje. We hebben geen Kempens dialect maar toch een beetje, we zijn landelijk maar ook modern, enz…

Verklaring baseline
'1001 facetten’ legt de link naar het diamantverleden van onze ‘slijpersgemeente’.

Anderzijds verwijst dit ook naar de grote verscheidenheid aan diensten die de gemeente als bedrijf wil aanbieden aan zijn klanten, de inwoners.

‘Het is enkel door een goede (samen)werking en goede uitstraling van alle facetten van de gemeentelijke organisatie, dat de diamant echt kan schitteren’

Deze slagzin geldt overigens meer dan ooit voor de gemeentelijke organisatie, nu in het kader van de Beleids- en Beheerscyclus (BBC) de filosofie van dienstoverschrijdende doelstellingen ingang zal vinden. Samenwerking tussen diensten onderling en tussen diensten en bestuur wordt belangrijker dan ooit en hopelijk kan de nieuwe huisstijl dat samenhorigheidsgevoel een nieuwe impuls geven.

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img