Info verbouwingen bib en gemeentehuis

 

Vanaf 1 september begint een aannemer met de omvorming van de voormalige bib tot het nieuwe gemeentehuis. Daarvoor moeten er eerst afbraakwerken gebeuren. Daarna begint de heropbouw, met onder andere een volledig nieuwe tweede verdieping. Na afronding van deze werken verhuizen de gemeentelijke diensten van het gemeentehuis naar hun nieuwe kantoren. Dat zal binnen ongeveer een jaar zijn.

 

Hinder voor de omgeving

Tijdens de werken blijft een voetgangersdoorgang vóór het gemeentehuis beschikbaar. Er komt een werfafsluiting, zowel vooraan het gemeentehuis als achteraan, aan het fietspad naast de spoorweg. Ook dit fietspad zal bruikbaar blijven, mogelijk slechts gedeeltelijk op sommige momenten tijdens de sloopwerken.

 

Sloopwerken en daarna heropbouw

In de maand september zullen eerst de effectieve sloopwerken plaatsvinden aan het gebouw en het dak. Dit kan uiteraard met het nodige lawaai en stof gepaard gaan. Er komt ter hoogte van de huidige open ruimte tussen bib en gemeentehuis een kraan te staan. In de tweede helft van september wordt van start gegaan met de nodige funderingswerken en daarna volgen de ruwbouwwerken. Deze zullen tot na nieuwjaar duren.

 

Dienstverlening in gemeentehuis

De dienstverlening in het gemeentehuis blijft ongewijzigd tijdens de werken. De loketten van de dienst burgerzaken blijven open volgens dezelfde openingsuren. Het loket van de dienst ruimtelijke ordening zal in de week van 8 september en mogelijk ook in de week van 15 september tijdelijk in de patio ondergebracht worden.

 

 

contact

Gemeente NijlenKerkstraat 42560 NijlenE info@nijlen.beT 03/410 02 11F 03/481 70 48
Google Maps Nijlen.img

openingsuren

openingsuren.imgSchrijf je in op de nieuwsbrief.img