Activiteiten voor senioren

Seniorenweek van 20 tot 24 november

In november staat er traditioneel de seniorenweek op het programma. Dit jaar vindt deze plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november 2017. Het is een week met activiteiten voor alle Nijlense, Kesselse en Bevelse senioren!

Samen wandelen

De week start dit jaar op maandag 20 november. Die dag staat er een fraaie groepswandeling op het programma i.s.m. Okra Nijlen centrum. Wandelen  is verfrissend voor lichaam en geest en dus ideaal om de spits van de seniorenweek af te bijten. Start en aankomst liggen aan het sportcentrum van Nijlen, gemeentestraat 36A. Hetvertrek is om 13 uur (dit is een half uur vroeger als vorig jaar, om het vallen van de avond voor te blijven). Bij de tussenstop aan de Klokkenlaan wordt je getrakteerd op een gratis consumptie. De wandeling is gratis en inschrijving vooraf is niet nodig.

Schiep God de vrouw?

Dinsdag 21 november verwelkomen we de namiddag in zaal 't Dorp voor een voordracht van Katrien Ryserhove. Zij brengt er een zeer interessante lezing over "En god schiep de vrouw, toch?". De organisatie is in samenwerking met Neos Nijlen. Voor alle senioren is er ook een gratis koffie of een ander drankje. Vooraf inschrijven is niet nodig. Voor de toegang betaalt u ter plaatse 5 euro. De lezing start om 13.30 uur.

Kunst voor jong en minder jong

Op woensdag 22 november krijg je als senior de kans om tijdens een lopende workshop de kunstacademie in de Tibourstraat te ontdekken en er volop rond te kijken. De workshop van de leerlingen samen met hun grootouders begint om 13.30 uur. Vooraf inschrijven voor deze open dag is niet nodig.

Met de bus naar Luik

Donderdag 23 november wordt er een uitstap naar Luik georganiseerd. De reis is per luxe touringcar. Op het programma staat:

  • Een begeleid bezoek aan station Guillemins te Luik
  • Het middagmaal bestaande uit: Tomaat garnaal, Kalkoenfilet archiduc met champignons, kroketten en groenten en chocolademousse
  • Een boottocht op de Maas
  • Een begeleid bezoek aan het aquariummuseum te Luik
  • Er wordt 2 x koffie of thee met chocoladebroodje voorzien.

Deze dagreis met de bus naar Luik vertrekt vanuit Nijlen op het August Hermansplein om 7.30 uur en er wordt voorzien terug te zijn om 20.30 uur. De kostprijs is 40 euro en de kaarten zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis vanaf maandag 30 oktober 2017 om 9 uur.

Ontspanning om af te sluiten

Op de laatste dag, vrijdag 24 november, is er amusement met een ontspanningsnamiddag in sporthal de Putting. Het zangersduo 'Gert en Nicole' treedt vanaf 13.30 uur op. Kaarten kosten vijf euro. Voor dit bedrag krijg je tijdens de pauze tevens een heerlijk stuk taart en een koffie. De kaarten zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis vanaf maandag 30 oktober 2017 om 9 uur.

Meer info: Jelle Verstrepen ; 03 410 02 31 ; jelle.verstrepen@nijlen.be

Contact informatie