Digihulp

  •  Digicafé

Elke tweede maandag van de maand van 16.00u tot 17.00u (met uitzondering van sluitingsdagen zoals bv. Feestdagen) in één van de leesruimtes van de bibliotheek.

Wil je iets doen op jouw computer, smartphone of tablet, maar loop je ergens vast? Vind je de juiste knoppen of instellingen niet? Zoek je een bepaalde app? Of heb je een nieuwe app en krijg je deze niet aan de praat? Heb je een vraag over bepaalde toepassingen zoals facebook? Op deze vragen en nog zo veel meer kun je een antwoord krijgen bij het Digicafé.

Schuif mee aan de tafel en stel jouw vraag aan onze vrijwillige coach die jou zal verder helpen of zal uitleggen hoe het werkt. Het Digicafé is naast digihulp ook gewoon een gezellig samenzijn. Je kunt ook leren van de vragen van anderen terwijl je geniet van een drankje uit onze automaat.

Inschrijven

Aan het infopunt van de bib of telefonisch op 03/410 03 60 tijdens de openingsuren of per mail naar bibliotheek@nijlen.be.

Opgelet: onze coach kan geen technische ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld een defect aan het toestel.

 

 

  •  Digidokter

De digidokter geeft sporadisch infosessies (max. 4 keer per jaar) over vooraf bepaalde onderwerpen. 

Meestal gaan de infosessies door in de Raadzaal van het gemeentehuis op een donderdagavond na 18.30u.

Het  exacte tijdstip kan verschillen afhankelijk van het onderwerp of welke organisatie er betrokken wordt. Wanneer data en onderwerpen bekend zijn wordt de info over de Digidokter opgenomen in de activiteitenkalender ‘Beleef’, de Digiwijzer of je leest er over ons gemeentelijk magazine ‘BEKEND’.

Voorbeelden van infosessies uit het verleden: Veilig online aankopen doen, Phishing (in samenwerking met de lokale politie), Be-alert, slim wonen, raadplegen van digitale gezondheidsgegevens (in samenwerking met Eerstelijnszone Pallieterland), internetbankieren, …

Heb je een goed onderwerp voor één van onze volgende infosessies of heb je nood aan bepaalde info, dan mag je het altijd laten weten via senioren@nijlen.be

Inschrijven

Via Ticketgang, het onthaal van het gemeentehuis (ook telefonisch mogelijk: 03/410 0211) of senioren@nijlen.be.

 

  •  Applecafé

Elke derde vrijdag van de maand van 14.00u tot 16.00u in een vergaderruimte van het gemeentehuis.

Bij het Applecafé kun je terecht voor allerhande vragen (zoals het digicafé) maar dan specifiek voor Apple-toestellen. Dit omdat deze vaak toch nog wat anders werken. Bijkomend zorgen de vrijwillige coaches ook steeds voor een introductie over een bepaald onderwerp, zoals nieuwigheden bij Apple of iets wat in een vorige sessie werd aangehaald door de deelnemers.

Inschrijven

Je mag de vrijwilliger rechtstreeks verwittigen, kwam je nog nooit eerder naar het Applecafé dan kun je inschrijven via senioren@nijlen.be of 03/410 02 11.