Digiwijzer biedt overzicht van hulp bij digitale vragen

Van gratis internet tot workshops of hulp aan huis, lokaal bestuur Nijlen organiseert het.

Allemaal digitaal, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende systemen en de mogelijkheden zijn quasi eindeloos…maar de vragen en dingen die je moet leren gebruiken zijn ook talrijk. Lokaal bestuur Nijlen organiseert heel wat om mensen mee te nemen in de digitale wereld. De Digiwijzer voor dit najaar biedt daar aan handig overzicht van. Je vindt deze op https://www.nijlen.be/digiwijzer-najaar-2022

Steeds vaker wordt er verwacht dat je dingen digitaal regelt of aanvraagt of is een digitaal kanaal het enige dat aangeboden wordt. En dan zijn er nog al die accounts en verschillende systemen, allemaal met hun eigen kenmerken. Voor velen is dat lastig, ontmoedigend of mensen raken het overzicht kwijt. Dat is meer dan jammer.  Iedereen moet maximaal kunnen genieten van de voordelen en de mogelijkheden, niet alleen op vlak van administratie of aanvragen maar zeker ook voor wat betreft vrije tijdsbesteding, het onderhouden van contacten, enz..

Digiwijzer = overzicht van aanbod van lokaal bestuur Nijlen

Lokaal bestuur Nijlen (gemeente, bib, OCMW, het Buurtpunt) doet samen met andere partners heel veel om iedereen de kans te geven bij te leren en digitaal mee te zijn. Workshops, infosessies, hulp tijdens zitdagen of het aanbieden van gratis internet, het zijn enkele voorbeelden.