Gratis Energiefit-avonden in Nijlen!

Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen avondsessies waarin je alles te weten komt over dakisolatie, over buiten-, binnen- en spouwmuurisolatie, over superisolerend glas en de verschillende soorten schrijnwerk en over de mogelijkheden en voorwaarden van warmtepompen. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen je niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van materialen en technieken.

21 november 2019: Dakisolatie

Je dak ‘energiefit’ isoleren? Dakisolatie is één van de beste investeringen voor je woning. Want warme lucht stijgt, zodat je woning de meeste warmte verliest via je dak. Je dak isoleren kan bovendien op veel manieren. En vaak zijn de werken minder ingrijpend dan je denkt.

5 december 2019: Raam – en muurisolatie

‘Energiefit’ ramen vervangen en muren isoleren? Muren isoleren kan je veel geld opleveren. En wist je dat nieuwe ramen de warmte tot wel vijf keer beter binnenhouden? Zeker doen dus. We hebben aandacht voor de wind-, lucht- en koudebrugvrije aansluitingen van de nieuwe ramen op de muurisolatie. Ook ventilatie (voorwaarde voor de renovatiepremie), passieve zonnewinsten en oververhitting komen ruim aan bod.

12 december 2019: Warmtepompen

Energiefit met een warmtepomp? Leer het van een architect! Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En hoe hou je het elektriciteitsverbruik binnen de perken. Welk type biedt de meeste voordelen? En welk warmteafgiftesysteem heb je nodig?

Schrijf je vandaag nog in!

Deze Energiefit-avonden zijn gratis. Schrijf je nu in, want de plaatsen zijn beperkt. De Energiefit-avonden in Nijlen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Kerkstraat 4 te 2560 Nijlen, van 19.30 uur tot 21 uur.

Inschrijven kan via de website www.fluvius.be/energiefit , via email wonen@nijlen.be , via telefoon 03 410 02 11 of in het gemeentehuis.