Enkelrichting in Albert Kanaalstraat in de week van 7 juni, daarna mobiele werf op Broechemsesteenweg

1
jun
2021

In juni is er op het deel van de Broechemsesteenweg waar aan het veilige fietspad gewerkt wordt, enkel verkeer mogelijk naar Nijlen toe. Tijdens deze periode gebeuren er verderop naar Nijlen toe ook noodzakelijke uitbreidings- en aanpassingswerken aan alle nutsleidingen. De betrokken straten zijn de Albert Kanaalstraat, Broechemsesteenweg, Diamantlaan en Willibrordusstraat. Er is in de week van 7 juni in de Albert Kanaalstraat enkel verkeer mogelijk naar het centrum toe. Door deze werken samen uit te voeren, wordt de hinder beperkt tot één periode waarin er sowieso al geen doorgaand verkeer naar Broechem mogelijk was op de Broechemsesteenweg.

Het gaat om werken voor water, elektriciteit, gas én openbare verlichting. Deze zullen plaatsvinden van 7 juni tot en met 2 juli. In de week van 7 juni is het  niet mogelijk om van in het centrum de Albert Kanaalstraat in te draaien. Via de Gebroeders Van Raemdonckstraat kan je wel de Albert Kanaalstraat inrijden naar het centrum en je kan rechts de Broechemsesteenweg opdraaien om de handelaars daar te bereiken.

Mobiele werf van 14 juni tot 2 juli

Vanaf 14 juni is er opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk in Albert Kanaalstraat en Broechemsesteenweg (tot aan de werf van het fietspad). Verkeerslichten regelen wisselend verkeer ter hoogte van de mobiele werf. Die zal werken in het stuk tussen de Breugelhoevestraat en de Gebroeders Van Raemdonckstraat. Bewoners van de zijstraten kunnen hun woning bereiken.

Tot slot wordt er ook gewerkt in de Diamantlaan (die wordt tijdelijk afgesloten) en de Willibrordusstraat (die wordt tijdelijk afgesloten t.h.v. het kruispunt met Broechemsesteenweg). Er is voor deze straten een omleiding langs Molenstraat – Koningsbaan – Kapellebaan – Statiestraat en Albert Kanaalstraat.