Herdenkingsweekend WOI op 9, 10 en 11 november

10
sep
2018

Het gemeentebestuur van Nijlen, Gidsenwerking Fort Kessel en Cultuurraad Nijlen sluiten vier herdenkingsjaren rond de ‘Groote Oorlog’  in schoonheid af tijdens het weekend van 9, 10 en 11 november 2018.

De allerlaatste ‘Ten Velde’ op 9 november

Op vrijdag 9 november nemen we afscheid vanTen Velde’: het pakkend en soms ontroerend eerbetoon aan de slachtoffers van WOI dat wekelijks op vrijdagavond plaatsvond aan de poort van het Fort van Kessel. Iedereen is uitgenodigd om deze laatste ceremonie bij te wonen om 19.15 uur aan het Fort van Kessel. De toegang is gratis.

Ontroerende muziek op 10 november

Op zaterdag 10 november is er in de Kerk van OLV Koningin van de Vrede in Kessel-Station de voorstelling ‘Herinneringen uit WOI. Dit was Ten Velde’. De mooiste momenten uit 179 edities Ten Velde komen dan aan bod. Het vierkoppige mannenkoor ‘Les Voix Perdues’ luistert het geheel op met ontroerende en strelende a capella muziek.  De toegang is gratis maar plaatsen moeten wel gereserveerd worden. Bezoekers kunnen met hun inkomticket na de voorstelling nog genieten van een gratis drankje in de nabijgelegen Parochiezaal.  De tickets kunnen vanaf 17 september gereserveerd worden op www.fortvankessel.be of via het onthaal van het gemeentehuis (alleen persoonlijk, niet telefonisch).

Herdenking Wapenstilstand op 11 november

Op zondag 11 november verwelkomen we naar jaarlijkse traditie jong en oud om 19 uur aan het Fort van Kessel voor de herdenking van Wapenstilstand. Met een visueel en muzikaal avondprogramma, word je teruggevoerd in de tijd langs de oevers van het Fort van Kessel. Aanwezigen krijgen een kopje soep en de kans om een bloem neer te leggen ter nagedachtenis van alle slachtoffers van ‘den Grooten Oorlog’.

Alle info op de website www.fortvankessel.be


Contact informatie