Het reuzengezelschap

Het reuzengezelschap is een groep van enthousiaste vrijwilligers die eerder al hebben meegewerkt aan de massaspektakels in Nijlen.

Het Reuzengezelschap werd opgericht door Wilfried Serneels, Lieve Cambré, Sonja Dieltjens, Chantal de Deckker, Eddy Dillen, Robin Jacobs, Jonas Siebens en Monica Van Suetendael.

Zij hebben zich vol overgave gestort op de renovatie van de poppen en hebben er hun missie van gemaakt de reuzen terug tot leven te wekken en hen actief bezig te houden.

Op zondag 1 oktober zullen onze vier Nijlense reuzen, helemaal opgefrist en voorzien van nieuwe outfits, aan het grote publiek voorgesteld worden. 

Maar daar stopt het niet! Het Reuzengezelschap wil met de reuzen op stap! Tijdens festiviteiten in onze gemeente én daarbuiten. Daarvoor is uiteraard volk nodig om een helpend handje toe te steken. 

Benieuwd naar wat er van je verwacht wordt? Overloop dan alvast even volgend lijstje:

De 10 geboden (+1) van de gilde:

  1. de reuzen in ere houden
  2. hun kleding verzorgen en aanvullen
  3. hun kapsel soigneren
  4. hun gestel onderhouden
  5. een archief opstarten en aanvullen met alles wat de Nijlense reuzen aanbelangt
  6. als de mogelijkheid zich aandient, het gezelschap uitbreiden
  7. regelmatig een bezoekje brengen
  8. bij elke feestelijke gelegenheid op stap gaan
  9. mogelijkheden zoeken om buiten te komen
  10. contact onderhouden met reuzenvrienden bij de buren 

(+1) En natuurlijk... heel veel plezier maken!

Nog niet helemaal overtuigd? Neem dan ook eens een kijkje op https://bekendinnijlen.be/verbinden/feest_geniet/een-make-over-voor-de-nijlense-reuzen/ . Hier krijg je in woord én beeld een overzicht van wat Het Reuzengezelschap zoal doet!

Heb jij wel interesse om ook mee te werken aan dit fantastisch project en ons groot viertal te begeleiden tijdens hun uitstapjes?  Neem dan contact op met Bieke Balus (team cultuur) via cultuur@nijlen.be!