Activiteiten voor senioren

  • 7 februari: Seniorenraad bestaat 25 jaar

Omdat we 25 jaar bestaan trakteert de seniorenraad alle senioren in onze gemeente op een pannenkoek. Terwijl je geniet van een heerlijke pannenkoek zorgen de lijndansers van OKRA Bevel voor sfeer en gezelligheid.  Je krijgt een jeton (gratis) bij het binnenkomen. Deze jeton kan je inruilen voor 2 pannenkoeken en een koffie of thee. Extra dranken kunnen ter plaatste nog aangekocht worden. De seniorenraad kijkt er alvast naar uit om jullie te ontvangen, tot dan!

Waar en wanneer?

In PC Den Heerd, Heerdplein 1 te Bevel. Op vrijdag 7 februari tussen 13.30 uur. en 17 uur. Opgelet! De laatste pannenkoeken worden uitgedeeld om 16.30 uur. Meer info bij senioren@nijlen.be – 03 410 02 11

 

  • 12 maart: Muzieknamiddag in de Kaasboerin

Zijn jullie klaar voor een spetterende middagshow bij de Kaasboerin? Want op 12 maart is het weer zover! We mogen ons verwachten aan een ontspannende dag waarbij Daisy Thys, Patrick Onzia, Lindsay, Frank & Christel Galan, Marian Wally en het Stardancers Showballet zorgen voor entertainment.

Wanneer en hoeveel kost het?

We vertrekken op het August Hermansplein om 10 uur tegen ten laatste 20.30 uur zijn we terug. Dit alles kost 35,50 euro per deelnemer inclusief middag-, en avondeten. Dranken zijn ter plaatse af te rekenen.

Inschrijven aan het onthaal

Inschrijven en betalen kan aan het onthaal van het gemeentehuis vanaf 18 februari tijdens de openingsuren. Een inschrijving is enkel geldig als deze ook onmiddellijk betaald wordt. Je krijgt een ticket als bewijs van je betaling. Per persoon worden er maximum 4 inschrijvingen aanvaard. Telefonisch inschrijven is niet mogelijk.

Voor meer info kan je terecht op senioren@nijlen.be – 03 410 02 11 of bij het onthaal van het gemeentehuis

 

  • 31 maart: Workshop veilig op een veilige fiets

Ondertussen hebben we al heel wat koude dagen mogen trotseren en kijken we stilaan uit naar die eerste zonnestralen. Wanneer we deze opvangen, staan we met zijn allen al te popelen om hiervan te profiteren. Er is toch niets heerlijker dan een wandel- of fietstocht tijdens een zalig lenteweertje.  Uiteraard houden we dit liefst ook zo veilig mogelijk, daarom organiseert het lokaal bestuur Nijlen samen met de Seniorenraad op 31 maart om 14 uur een workshop: veilig op een veilige fiets.

Wat komt er aan bod?

Je komt te weten hoe je het voor jezelf het best veilig kan houden en of jouw fiets wel veilig is. Er worden ook heel wat verkeersregels weer opgefrist. Zowel voor mensen die vaak in groep fietsen als zij die er wel eens alleen op uit gaan, is dit een heel interessante en veilige sessie. Weet je alles al? Dan is deze sessie ideaal om jouw kennis weer helemaal te activeren voor de komende fietstripjes.

Vooraf inschrijven

Inschrijven kan aan het onthaal van het gemeentehuis vanaf 2 maart tijdens de openingsuren. Voor meer info kan je terecht op senioren@nijlen.be – 03 410 02 11 of bij het onthaal van het gemeentehuis.

  • 11 juni: Uitstap Abdijenroute (meer info volgt)
  • 24 september: Uitstap liedjes van vroeger (meer info volgt)
  • 16 tot 22 november: seniorenweek (meer info volgt)

 

 

 

 

Meer info: Nathalie Gijsels ; 03 410 02 11 ; senioren@nijlen.be