Mobiliteit rond scholen

We zetten in op veilige schoolomgevingen. Dit kan in de directe nabijheid van een school zijn zoals aan de achteringang van St-Calasanz waar in mei 2019 een schoolstraat werd ingevoerd.

Vanaf maandag 16 september start er ook een testopstelling in de Nieuwstraat om de schoolomgeving van basisschool Bisterveld veiliger te maken. Hier vind je alvast een 3D-opstelling van hoe de straat er zal uitzien tussen 16 september en 20 december. Deze kwam er na een uitgebreid participatiemoment waarbij ouders en buurtbewoners mee konden nadenken over de veiligheid in de Nieuwstraat. Daarna worden de maatregelen samen met de school, kinderen, ouders en buurtbewoners geëvalueerd en bekijken we hoe we een permanente ingreep kunnen doen. 

Ben je zelf een ouder of familielid die de veiligheid aan de schoolomgeving van je oogappel hoog in het vaandel draagt? Wordt dan verkeersouder! dit is een gratis initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeer die je ondersteunt om bepaalde acties te voeren en geeft je een startpakket, een actiepakket rond een thema naar keuze en korting op ander VSV-materiaal. Je vindt er ook steun en inspiratie rond verkeersactiviteiten. 

Ook onderweg naar school werken we aan de fietsveiligheid. Hieronder vind je alvast de schoolroutekaarten die Octopus opstelde: