Muziekatelier

Leer op een laagdrempelige en professionele manier een instrument spelen in het muziekatelier

In het muziekatelier zetten verschillende vrijwilligers zich in om jongeren en volwassenen op een leuke en laagdrempelige manier te leren musiceren.

Je kan er notenleer volgen, verschillende instrumenten leren bespelen en zanglessen nemen. Een schooljaar omvat 30 lessen. De start van de lessen is half september voorzien en het schooljaar wordt in juni feestelijk afgesloten met een klasconcert.

Het muziekatelier is geen onderwijsinstelling maar een organisatie onder de vleugels van het gemeentebestuur. Ze maakt jongeren vanaf 8 jaar en volwassenen, die muziek als hobby beschouwen, wegwijs in de universele wereld van de muziek.

Notenleer

Startende leerlingen zonder ervaring volgen notenleer, verspreid over 3 jaar. Op een speelse manier krijgen ze een basis aangeleerd zodat ze in het eerste jaar vanaf januari ook kunnen starten met hun instrument/zang. De groepsles notenleer duurt 1 uur en gaat telkens door op zaterdagvoormiddag.

Instrument / Zang

Als je een basis notenleer hebt, kan je een instrument leren spelen of zanglessen starten. Momenteel worden instrumentenlessen aangeboden voor zang, dwarsfluit, blokfluit, piano, gitaar en klarinet. Deze lessen zijn steeds individueel en duren twintig minuten.

NIEUW IN ONS AANBOD

KINDERKOOR

Vanaf het najaar 2020 willen we starten met een kinderkoor!
Notenleer is hiervoor niet vereist.
Het kinderkoor wordt enkel maar opgestart indien we minimaal 15 inschrijvingen hebbben.

Het kinderkoor zal in Nijlen doorgaan in GC 't Gesticht, Statiestraat 13 (naast de kinderopvang en achter de politie) op maandag van 16u30 tot 17u30.

Inschrijven kan via muziekatelier@nijlen.be.

Kostprijs

leerlingen zonder ervaring € 45,00 voor notenleer (30 lessen) + € 40,00 voor instrument (20 lessen vanaf januari)

leerlingen met ervaring € 45,00 voor notenleer + € 60,00 voor instrument (30 lessen vanaf september)

Handboeken zijn niet in de prijs inbegrepen.

Locatie

Zowel de lessen notenleer als de individuele lessen instrument en zang gaan door in het Gemeenschapscentrum ’t Dorp, Berlaarsesteenweg 2, 2560 Kessel.

Vrijwillige muziekdocenten gezocht

Beheers je een muziekinstrument? Kan je je kennis op een enthousiaste manier overbrengen op jongeren en volwassenen? Kan je je een keer per week, gedurende 30 lessen, engageren?

Voor het muziekatelier zijn we op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers die zich willen inzetten om jongeren en volwassenen op een laagdrempelige manier een instrument aan te leren. Je valt onder de vrijwilligerswetgeving en ontvangt een vrijwilligersvergoeding.

Heb je nog vragen? Contacteer ons via muziekatelier@nijlen.be.