Lokaal bestuur Nijlen vernieuwt communicatie

Helemaal vernieuwd gemeentelijk infomagazine bijt de spits af, andere vernieuwingen volgen daarna

Net voor of in het Paasweekend valt het eerste exemplaar van een totaal vernieuwd gemeentelijk infomagazine in elke Nijlense brievenbus. Na vele decennia ‘Gemeentekroniek’ - met een eerste uitgave in 1989! - neemt een compleet vernieuwd magazine de fakkel over. Het kreeg de naam ‘BEKEND’ mee en is zowel qua vorm als qua inhoud helemaal anders. Het staat vol verhalen van en voor de inwoners, met veel mooie beelden en nieuwe rubrieken.

Het nieuwe magazine gooit het over een heel andere boeg. Het is luchtiger en visueel aantrekkelijk, met een afwisseling van kortere en langere artikels, doorspekt met mooie beelden. Inhoudelijk komt het nieuwe magazine los van de louter gemeentelijke, informatieve berichten. De focus ligt op verhalen uit de gemeente, verteld door mensen uit de gemeente. Daarnaast wil het ook uitstralen dat we trots mogen zijn op onze gemeente en al wat deze te bieden heeft. Meer human intrest en een hoger feel good gehalte dus.

Voorloper van meer vernieuwingen in gemeentelijke communicatie en beeldvorming

De vernieuwing in de gemeentelijke communicatie blijft daar niet bij. Er komt een online platform met activiteiten, verhalen, achtergrondartikelen, toeristische en recreatieve informatie.  Er komt ook een aparte uitgave op papier met een overzicht van de activiteiten van gemeente en verenigingen. Wanneer dit precies zal verschijnen, is vanwege de huidige Corona situatie nog niet te zeggen. Over specifieke onderwerpen zal er ook met themabrochures gewerkt worden. Maar ook daarmee is de kous nog niet af.

Ook vernieuwingen op het terrein

In de eerste uitgave van ‘BEKEND’ kan je lezen hoe leerlingen van githo nijlen aan de slag zijn om banken te maken die tegen de zomer in het Soldatenbos zullen verschijnen. Dat zal het eerste voorbeeld zijn van visuele vernieuwingen en lokaal gemaakte gebruiksvoorwerpen die daarna ook op andere toeristische troeven en recreatieve trekpleisters zullen verschijnen. Het totaalaanbod van wat Nijlen op dat vlak te bieden heeft, zal de komende maanden en jaren stelselmatig verder in de verf gezet worden.