Nijlen fietst de wereld rond

Derde editie van Nijlen fietst de wereld rond

Op 1 mei 2019 wordt de derde editie van de fietscampagne “Nijlen fietst de wereld rond” afgetrapt. Met de campagne willen we de fiets op een positieve manier onder de aandacht brengen. Fietsen is namelijk drie keer winnen: het is goed voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee.

Tussen 1 mei 2019 en 31 mei 2019 kan je dagelijks het aantal gefietste kilometers invoeren via deze link: nijlenfietstdewereldrond.be/. Ook als bedrijf of vereniging kan je opnieuw deelnemen.  Heb je geen computer of internet? Geen nood: er worden offline registratieformulieren voorzien. Deze zijn vanaf midden april te verkrijgen op het gemeentehuis te Nijlen.

 

Met de fiets naar de winkel

Verschillende Nijlense handelaars nemen deel aan de campagne. Als je met de fiets komt winkelen krijg je een unieke code mee naar huis. Bij de registratie van je gefietste kilometers kan je deze code op de website ingeven. Op het einde van de campagne worden meerdere winnende codes getrokken. Zo kan je een mooie prijs winnen! Heb je geen computer of internet? Geen probleem: dien de verzamelde codes mee in met het ingevulde registratieformulier. Dit kan tot woensdag 5 juni 2019 in het gemeentehuis te Nijlen of in de boekenschuif te Bevel of Kessel.  Ontmoet je nog mensen die willen deelnemen aan de campagne? Moedig hen aan om een profiel aan te maken op nijlenfietstdewereldrond.be/.

 

Why we cycle

Op 1 mei 2019 wordt de fietscampagne afgetrapt met de gratis vertoning van de documentaire “Why we cycle”.

'Why We Cycle' is een inspirerende documentaire uit Nederland die laat zien hoe mooi en fijn fietsen kan zijn.

In de documentaire rijd je mee met gewone fietsers en specialisten uit diverse disciplines. Ontdek doorheen de gesprekken de soms evidente, maar ook meer verborgen effecten van fietsen op mensen, maatschappijen en de organisatie van steden en gemeenten.   De documentaire wordt ingeleid door Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen en wordt vertoond op woensdag 1 mei 2019 om 20u in het gemeentehuis, Kerkstraat 4 te Nijlen.

 Let op: de plaatsen zijn beperkt. Gelieve vóór vrijdag 26 april 2019 in te schrijven via e-mail: matthias.verstraeten@nijlen.be of telefonisch: 03 410 02 11.