Tweede editie van ‘Nijlen fietst de wereld rond’ start op 1 mei

11
apr
2018

Vorig jaar behaalden we samen een verbluffend resultaat. Op 30 dagen tijd werd maar liefst 198 621 kilometer met de fiets afgelegd! We strandden daarmee op een zucht van een vijfde trek rond de wereld. Kunnen we dit jaar nog beter? Lukt het om 6, 7 of misschien wel 8 keer de wereld rond te fietsen?

De actie loopt in de maand mei

Tussen 1 mei 2018 en 31 mei 2018 kan je dagelijks het aantal gefietste kilometers invoeren op https://nijlenfietstdewereldrond.be/. Ook als bedrijf, vereniging of school kan je opnieuw deelnemen.  De individuele deelnemer, organisatie en vereniging met de meeste fietskilometers op de teller krijgt tijdens het slotmoment een wisselbeker mee naar huis. Vorig jaar ging deze eer naar Jurgen Maris, Nijlen&U en Team de Slappe Nijlen. Heb je geen computer of internet? Geen nood: er worden offline registratieformulieren voorzien. Deze zijn vanaf april te verkrijgen in het gemeentehuis te Nijlen of via de deelnemende handelaars.

Een nieuwigheid

Dit jaar is er een onderscheid tussen het aantal kilometers dat je aflegt in je vrije tijd, het aantal kilometers dat je aflegt in het kader van woon-werk en/of woon-schoolverkeer en de kilometers die je aflegt om met de fiets naar de winkel te gaan. Niet alleen in je vrije tijd maar ook in functie van verplaatsingen naar school, naar het werk en/of naar de winkel, heeft fietsen alleen maar voordelen.

Met de fiets naar de winkel

Verschillende Nijlense handelaars nemen deel aan de campagne. Als je met de fiets komt winkelen, krijg je een unieke code mee naar huis. Bij de registratie van je gefietste kilometers kan je deze code op de website ingeven. Op het einde van de campagne worden meerdere winnende codes getrokken. Zo kan je een mooie prijs winnen! Heb je geen computer of internet? Geen probleem: dien de verzamelde codes mee in met het ingevulde registratieformulier. Dit kan tot dinsdag 5 juni 2018 in het gemeentehuis te Nijlen of in de boekenschuif te Bevel of Kessel.  

Ontmoet je nog mensen die willen deelnemen aan de campagne? Moedig hen aan om een profiel aan te maken op https://nijlenfietstdewereldrond.be/.