Welke maatregelen gelden in de provincie Antwerpen?

- In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt tussen 23u30 en 6.00u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23u30 en 6u, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (van en naar het werk, het ziekenhuis…). Cafés en restaurants sluiten om 23u.

- Mondneusmasker. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein. Als je buitenkomt of in openbare gebouwen (zoals het gemeentehuis), dan draag je een mondmasker. Enkel bij intensief sporten moet je geen mondmasker dragen. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis)

- In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.

- In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.

- Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen ‘funshoppen’: u gaat alleen naar de markt of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of uw begeleider wanneer u hulpbehoevend bent, en niet langer dan 30 minuten. Kramen die ingericht zijn als een horecagelegenheid zijn niet toegelaten op markten.

- Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.

- Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.