Zorgparkeren

Wat is zorgparkeren?

Het is niet altijd eenvoudig voor zorgverstrekkers (dokters, thuisverpleging, …) om snel en legaal te parkeren op hun ronde langs vaak veel mensen die op de verzorging zitten te wachten. Lokaal bestuur Nijlen wil hier mee een oplossing bieden, samen met inwoners die op vrijwillige basis hun steentje willen bijdragen. Het werkt met stickers. Waar mensen zo’n sticker hangen, daar zijn zorgverstrekkers welkom om even te parkeren.

Het project is bestemd voor zorgverstrekkers die een huisbezoek afleggen met een voertuig. Ze moeten in het bezit zijn van een RIZIV-nummer en een zorgparkeerkaart. Lokaal bestuur Nijlen stel de kaart ter beschikking. Deze geeft de zorgverstrekker de kans om maximaal 45 minuten gratis te parkeren op de inrij van een aanbieder die een zorgparkeersticker heeft geplakt. Inrij betekent een parkeerplaats voor een garagepoort, een poort of een inrit, al dan niet op de openbare weg van het grondgebied Nijlen.

Hoe kan je meedoen?

Zowel de zorgverstrekker die hier gebruik van wil maken als de inwoner die een parkeermogelijkheid wil aanbieden, die moet zich aanmelden via onderstaande formulieren

=>  Meld je aan aan als zorgverstrekker

=> Meld je aan als aanbieder van een parkeerplaats

KLIKHIER OM JE UIT TE SCHRIJVEN

Alle verdere info en voorwaarden lees je in het reglement