Werken aan beter fietscomfort en meer veiligheid op Bevelsesteenweg

Wie vaak de fiets neemt, die kent het wel: waar een zijstraat op een weg uitkomt daar daalt het fietspad naar het niveau van de rijweg. Dergelijke niveauverschillen structureel wegwerken verhoogt het fietscomfort en dat gaat vanaf 22 februari gebeuren langs de Bevelsesteenweg. De werken gaan een tweetal weken duren, de hinder zal zeer beperkt blijven. Daarna komt er ook een betere signalisatie en betere wegmarkeringen zodat chauffeurs die uit de zijstraten komen beter zien dat ze een tweerichtingsfietspad op rijden.

Wat gaat er gebeuren?

Het fietspad van de Bevelsesteenweg wordt op gelijke hoogte doorgetrokken ter hoogte van deze zijstraten: Lierseveldstraat, Aardbruggestraat en Lege Baan.

Hoe lang gaan de werken duren?

De werken starten vanaf 22 februari, de uitvoering zal ongeveer 3 dagen per zijstraat duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. In totaal worden twee weken voorzien. Als de aannemer klaar is langs de Bevelsesteenweg, dan schuift hij door naar de aansluitingen van Kiezelweg met Nijlensesteenweg en Heikant.

Welke hinder zal er zijn?

Vanuit en naar de zijstraten is er tijdens de werken geen doorgang. De aannemer staat in de zijstraat met een kraan om de werken uit te voeren. Even rondrijden is dan de boodschap. Het fietspad van de Bevelsesteenweg wordt onderbroken en verhuist tijdelijk naar de rijweg. Op de Bevelsesteenweg zelf zal er een wegversmalling zijn ter hoogte van de werken.