Activiteiten voor senioren

Lokaal bestuur Nijlen organiseert samen met de seniorenraad en verschillende verenigingen allerlei activiteiten waar alle 55-plussers uit Kessel, Nijlen en Bevel welkom zijn.

Zo worden er jaarlijks uitstappen met de bus, een muzieknamiddag, infosessies van de Digidokter, een computercursus voor beginners en een seniorenweek georganiseerd. Ook in samenwerking met de bibliotheek is er een breed aanbod aan vormingen. Zo kun je  elke tweede maandag tussen 16.00u en 17.00u terecht bij het Digicafé voor allerhande computervragen (in groep). Vooraf inschrijven, zodat we weten dat we je mogen verwachten, is wel nodig en kan via de bibliotheek.

Sinds 2022 is er ook het Applecafé voor gebruikers van Appletoestellen (I-phone, I-mac, I-pad). Dit gaat maandelijks door op de 3e vrijdag van de maand van 14.00u tot 16.00u.. In groep krijg je eerst info over een bepaald item en daarna is er nog ruimte voor andere vragen. Vooraf inschrijven is nodig en kan rechtstreeks bij de vrijwilligers, via senioren@nijlen.be of via 03/410 02 11.

Een overzicht van onze digi-activiteiten is terug te vinden in onze Digiwijzer

Voor het volledige en actuele activiteitenaanbod in Njilen kijk op: https://bekendinnijlen.be/beleef/ 

Tip: Je kunt via ‘toon filters’ ook kiezen om enkel bepaalde activiteiten weer te geven.

Er zijn ook activiteitenkalenders op papier te verkrijgen op verschillende plaatsen: https://bekendinnijlen.be/adressen-beleef/

 

 

1, 12 en 27 februari: Tournée Minerale - leer hoe je de lekkerste alcholvrije gezonde drankjes maakt (in samenwerking met Lokaal dienstencentrum De Geburen).

29 februari: Open seniorenraad, voor meer info kijk op de pagina van de seniorenraad

18 maart: Praatcafé dementie - De financiële kant van dementie: Waar heb je recht op? Broechem. Meer info vind je HIER.

8 tot en met 12 april: computercursus voor beginners (info terug te vinden in onze digiwijzer)

22 april: Uitstap 'Land van Altena' - Noord Brabant Nederland: bezoek klompenmaker, treinrit door de streek en bezoek aan het stadje Gorinchem (inschrijvingen starten om donderdag 28 maart om 13.00u).

25 april: Deze week is het week van de valpreventie. Bewegen is goed voor iedereen! Senioren worden daarom uitgenodigd om aanwezig te zijn om 14.00u aan het startbord van de beweegroute in Kessel (Gasthuisstraat 10, 2560 Kessel) om de route samen met een begeleider af te leggen.

10 juni: Praatcafé dementie - Vermissing (met medewerking van Politiezone Berlaar-Nijlen) Kessel.

 

Meer info: Nathalie Gijsels | 03 410 02 11 | senioren@nijlen.be