Activiteiten voor senioren

Lokaal bestuur Nijlen organiseert samen met de seniorenraad en verschillende verenigingen allerlei activiteiten waar alle 55-plussers uit Kessel, Nijlen en Bevel welkom zijn.

Zo worden er jaarlijks uitstappen met de bus, een muzieknamiddag, infosessies van de Digidokter, een computercursus voor beginners en een seniorenweek georganiseerd. Ook in samenwerking met de bibliotheek is er een breed aanbod aan vormingen en kun je op afspraak elke tweede maandag terecht bij het Digicafé voor allerhande computervragen. Kijk zeker ook op https://nijlen.bibliotheek.be/ voor meer info.

Sinds 2022 is er ook de Appledokter en het Applecafé. Dit gaat tweemaandelijks door op de 3e vrijdag van de maand. Om 14.00u. start de Appledokter met een infosessie. Aansluitend (om 15.00u) is er een Applecafé tot 16.00u. waar je terecht kunt voor allerhande vragen over jouw Apple toestel (I-phone, I-mac, I-pad). Je kunt kiezen om deel te nemen aan beiden of slechts één deel.

Voor het volledige en actuele activiteitenaanbod in Njilen kijk op: https://bekendinnijlen.be/beleef/ 

Tip: Je kunt via ‘toon filters’ ook kiezen om enkel activiteiten specifiek gericht naar senioren weer te geven.

Er zijn ook activiteitenkalenders op papier te verkrijgen op verschillende plaatsen: https://bekendinnijlen.be/adressen-beleef/

 

Kort overzicht activiteiten voorjaar 2023:

16 maart: digidokter - infosessie veilig online aankopen doen

20 maart: Praatcafé dementie - Meerwaarde van voldoende bewegen bij personen met dementie (WZC Heilig Hart)

11 april tot en met 14 april: 4-daagse computercursus voor beginners (githo Nijlen)

19 april: Uitstap Duffel: Fort en rondvaart milieuboot

eind mei: 2e seniorenuitstap - meer info volgt

Ouderenbevraging:

In de periode maart - april zal de seniorenraad ook een ouderenbevraging organiseren. Met deze bevraging wensen we een zicht te krijgen over de noden van de ouderen in onze gemeenten en hoe zij zich voelen in onze gemeente. Wil je ook graag deelnemen aan de bevraging. Geef dan een seintje aan senioren@nijlen.be en we bezorgen deze persoonlijk zodra deze gelanceerd is.

 

Meer info: Nathalie Gijsels | 03 410 02 11 | senioren@nijlen.be