Laadpalen

De komende jaren zal het aantal elektrische wagens sterk toenemen. Naast meer fietsgebruik, openbaar vervoer en deelmobiliteit, zal dit belangrijk zijn voor een gezonde omgeving en minder impact op het klimaat. Dit vraagt aangepaste laadinfrastructuur, die mee zal moeten uitbreiden.  

  • Thuis laden

Wie de wagen op eigen terrein kan parkeren, kan een laadstationinstalleren. Kijk zeker ook eens naar de mogelijk fiscale voordelen.

Opgelet: het is in Nijlen niet toegestaan private laadkabels over het openbaar domein te leggen of installeren.

Check fiscaal voordeel thuislaadstation: https://www.vlaanderen.be/fiscaal-voordeel-voor-plaatsing-van-laadstation

  • Publieke laadinfrastructuur

De gemeente heeft enerzijds een plan uitgewerkt met strategische locaties waar de komende jaren mogelijk publieke laders zullen worden geplaatst.  Anderzijds kan je als particulier ook zelf een aanvraag doen:

Als je geen parkeerplaats hebt op eigen domein en er is geen laadpaal binnen wandelafstand van 250m, doe dan een aanvraag via https://www.vlaanderen.be/laadpaal

De parkeerplaatsen aan de laadpunten worden voorbehouden voor elektrische voertuigen. De bedoeling is er enkel te staan tijdens het opladen zelf, zodat ook andere gebruikers de kans krijgen om te laden.

Daarnaast kunnen ook bedrijven, winkels en dergelijke laadpunten plaatsen die ze mogelijk als semipubliek openstellen voor bezoekers en inwoners.

De bestaande laadpunten kan je vinden op    https://mow.vlaanderen.be/laadpalen