Mobiliteit rond scholen

We zetten in op veilige schoolomgevingen.Dit doen we door waar mogelijk schoolstraten in te voeren. Dit deden we ondertussen al samen met de lagere scholen Sint Calasanz en VBS Kinderpad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangepaste schoolomgeving Bisterveld

Na een uitgebreid participatiemoment werd een testopstelling in de Nieuwstraat opgezet van september tot december 2019. Daarna werden buurtbewoners, ouders en leerkrachten opnieuw opgebreid bevraagd over de voor-en nadelen van de testsoptelling.

Uit deze evaluatie bleek dat de 'zoen en vroemzone' een groot succes was om kinderen 's morgens snel te kunnen afzetten, dat de parkeervakken goed werken en zo de straat overzichtelijker maken en dat een korte wegversmalling de snelheid uit het verkeer haalt. Deze maatregelen werden permanent uitgevoerd in de zomer van 2020.

Testopstelling 2021: Schoolomgeving Klokkenlaan

In de wijk Klokkenlaan-Zandlaan liggen twee lagere scholen. De testopstelling in de schoolomgeving Klokkenlaan streeft naar een veilige schoolomgeving en test hoe het plein in de toekomst kan ingericht en gebruikt worden als gedeelde zone tussen de twee scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen en buurtbewoners.

Actief meehelpen aan veilige schoolomgeving

Ben je zelf een ouder of familielid die de veiligheid aan de schoolomgeving van je oogappel hoog in het vaandel draagt? Wordt dan verkeersouder! dit is een gratis initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeer die je ondersteunt om bepaalde acties te voeren en geeft je een startpakket, een actiepakket rond een thema naar keuze en korting op ander VSV-materiaal. Je vindt er ook steun en inspiratie rond verkeersactiviteiten. 

Schoolroutekaarten

Ook onderweg naar school werken we aan de fietsveiligheid. Hieronder vind je alvast de schoolroutekaarten die Octopus opstelde: