Autodelen in Nijlen

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig?

Vind je de aankoop van een (tweede) wagen te duur?

Wil je graag bijdragen aan duurzame mobiliteit?

Wat is autodelen?

Bij autodelen maken meerdere personen om beurt gebruik van één of meer wagens. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je de auto niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken.

Waarom autodelen?

Voordelen voor iedereen

  • Een auto staat vaak stil. Doordat een deelwagen vaker en door meer mensen wordt gebruikt, worden andere auto’s overbodig, daalt de parkeerdruk en sparen we zo kostbare ruimte uit.
  • Doordat een autodeler veelal geen auto voor de deur heeft staan, zal die ook minder de auto gebruiken. Hij of zij kan bewuster de keuze maken voor het juiste vervoermiddel en toch een auto ter beschikking hebben wanneer nodig.
  • Door bewust te moeten kiezen voor de auto, wordt het evidenter eerst meer duurzame verplaatsing overwegen: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Deelwagens kunnen ook een belangrijke rol spelen in voor iedereen bereikbaar maken van duurzame (elektrische) wagens.

Voordelen voor jou

  • Een auto is een behoorlijke investering, naast vaste jaarlijkse kosten en onderhoud. Zeker als je (tweede) wagen vrij vaak stilstaat, kunnen de afgelegde kilometers daarmee heel duur uitkomen. Bereken hier het prijsverschil tussen een eigen wagen en een deelwagen.
  • Met een deelwagen spaar je kostbare plaats uit aan je eigen woning of in je straat. Meer ruimte om mogelijk te ontharden en vergroenen, met toch een wagen in de buurt.

Hoe autodelen in Nijlen?

In Kessel staat een deelwagen van Stapp.in. In Nijlen vind je elektrische deelwagens van Cambio. Het aanbod zal de komende jaren nog uitbreiden en kunnen groeien met toenemend gebruik.

Je kan ook je eigen wagen of andere vervoermiddelen delen met buren, familie, vrienden. Bij Cozywheels kan je alles vinden over hoe dat aan te pakken.

Ontdek op Autodelen.net nog meer over het waarom en hoe van autodelen, met ook een overzicht van initiatieven en aanbieders.