10.000 stappen - elke stap telt!

Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar is Nijlen alvast mee gestart… Met de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.  Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in de buurt. Heb jede stappensignalisaties al gezien in onze gemeente/stad, of elders in Vlaanderen? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt! De komende 4 jaar zet Nijlen nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Wist je dat ook jijzelf met deze campagne meer aandacht kan vragen voor een zorgzame buurt?
Hoe? Nijlen verspreidt gratis leuke raamaffiches die aangeven waarom elke stap telt. Ze hangen op in onze gemeente/stad, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen, handelaars ... en zijn ook daar te verkrijgen.


Hang jij zelf ook een affiche uit? Zo laat je zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt.

 

Doe mee samen met je buren, je straat of zelfs de hele buurt. Neem 5 affiches mee: hang één affiche achter je raam aan de straatkant en spoor je linker-, rechter-, over-, achter-, onder- en bovenbuur aan om hetzelfde te doen. Hoe meer affiches, hoe meer we elkaar kunnen motiveren!

 

Volg ook de Facebookpagina van de gemeente en van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden. 10.000 stappen beloont de leukste inzendingen!

 

Elke stap telt voor Nijlen!