Bewegen op verwijzing

Wat is het?

Nijlen ondersteunt het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse overheid. Het doel is de 'zittende Nijlenaar' meer aan het bewegen krijgen.

Meer informatie vind je ook op https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing

Een verwijzing?

Dankzij dit project kan je huisarts je omwille van een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Op aanraden van de huisarts of andere gezondheidswerker (kine, diëtist, ...) , helpt de coach je dan om meer te bewegen.

BOV-Coach

Als je wordt doorverwezen naar de BOV-coach krijg je een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. Jij kan zelf aangeven wat je ziet zitten, de coach helpt je op weg en geeft je de nodige motivatie. De coach zet je dus op weg naar een actiever leven, dat je op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je dan ook zelf.

Wie zijn onze BOV-coaches?

Kathleen zoekt samen met jou naar mogelijkheden om meer te bewegen in je dagelijkse leven. Op die manier hopen ze dat je de positieve effecten van beweging zelf zal ondervinden, en er uiteindelijk ook plezier uithaalt!

Je kan hen contacteren op:

0495 245 245 of Kathleen.VanIngelghem@bewegenopverwijzing.be

Maak je graag al even kennis met hen?

In volgend filmpje leer je hen al een beetje kennen: https://fb.watch/e7PXxFYHci/