De grootste trouw van het jaar in Nijlen!

30
aug
2023

Wat doe je als je trouwt? Dan pak je graag groots uit! Wat doe je als twee reuzen trouwen? Dan pak je megagroots uit! Dan nodig je naast wat reuzenvrienden ook het hele dorp uit en geef je een enorm feest. Precies dat staat te gebeuren in Nijlen op zondag 1 oktober. Twee van onze Nijlense reuzen, Vrouwe Kessela en Here Nilus geven mekaar dan het grote ja-woord en daar hoort dus een…reusachtig feest bij. Iedereen is van harte welkom op dit dorpsfeest!

Ze zijn met vier, onze Nijlense reuzen: Here Nilus, Vrouwe Kessela, Jonkvrouwe Bevele en de benjamin van de bende, Hoeberke. Na jarenlang gelukkig samenzijn maar vooral na een grondige opknapbeurt door een zeer enthousiaste, creatieve en deskundige groep vrijwilligers komt het grote moment er straks aan, met een feestnamiddag in het centrum van Nijlen vol activiteiten, spelen, muziek, film, eten en drinken. Er is voor elk wat wils.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Vanaf 13 uur gaat de randanimatie open op het Kerkplein. Een gezellig terras, foodtrucks en nog veel meer maken het superplezant, in afwachting van…hoog bezoek.

Vanaf 14 uur start op vier afzonderlijke plaatsen een reuzenstoet. Aan het station, aan githo nijlen, in de Nonnenstraat en op de Bevelsesteenweg vertrekt elke reus met zijn of haar gevolg onder muzikale begeleiding naar het Kerkplein.

Om 15 uur breekt het moment suprême aan als Vrouwe Kessela en Here Nilus mekaar heel diep en op grote hoogte, intens in de ogen kijken en mekaar het grote ja-woord geven! Er komen ook enkele reuzen van andere gemeenten op bezoek, zo hoort dat. Of zij ook grote ringen bij zich hebben, welke cadeaus er uitgewisseld worden of om te zien hoe groot een reuzentraan van groot geluk is, daarvoor moet je komen om het zelf te zien!

Daarna kan de reuzenfeest op het Kerkplein echt losbreken met plezier en vertier voor jong en minder jong. Gezelligheid en ambiance verzekerd! Iedereen van harte welkom op dit grootse dorpsfeest!