Feestelijke start van Zorgzame Buurt in Bevel

Liftplekken, boekenruilkast en bijzondere elektrische fietsen om mensen bij mekaar te brengen

In een zorgzame Buurt staat levenskwaliteit centraal, voorzieningen en diensten zijn er voor iedereen toegankelijk. Iedereen voelt er zich goed en wordt geholpen, ongeacht de ondersteuningsbehoeften” zo lezen we op de site van de Vlaamse Overheid. Dat kan je op vele manieren invullen en in Bevel gebeurt dat met verschillende toffe initiatieven. Het startschot daarvoor weerklinkt op 21 september, met een voorstelling van wat er te gebeuren staat.

  • Liftplekken

Niet iedereen kan of wil nog een auto betalen, maar tegelijk rijden er wel heel de tijd auto’s tussen onze deelgemeenten. Daaruit kwam de idee voor een soort van lokale Über, maar dan anders. In Bevel hebben we het over liftplekken. Sta je op bepaalde punten in de gemeente, dan weten alle chauffeurs dat je ergens naartoe wil. En als je even moet wachten, dan kan je een boek nemen uit de boekenruilkast.

  • Elektrische rolstoelfiets en duofiets

Iedereen kan vanaf oktober uittesten hoe het is om samen te fietsen. Maar dan niet zoals op een tandem waar je op iemands rug zit te kijken, nee met de duofiets zit je gewoon naast mekaar, veel gezelliger! En omdat in een Zorgzame Buurt iedereen meegenomen wordt, is er ook een elektrische rolstoelfiets. De rolstoelfiets staat vanaf oktober van de eerste maandag tot de tweede maandag van de maand in Bevel. De duofiets staat vanaf oktober van de derde woensdag tot de vierde woensdag in Bevel.

  • Actiepunt vervoer van producten

Later in het najaar komt er een soeptour en een boodschappendienst met een bakfiets i.s.m. de Emiliushoeve.

Daarmee is de rode draad die door deze Zorgzame Buurt heel duidelijk: door in te zetten op een andere mobiliteit komt de buurt dichter bij mekaar, is er meer contact en verhoogt de leefkwaliteit!