Gratis tweedaagse cursus over duurzaam en energiezuinig verbouwen

15
sep
2021

Op zaterdagen 16 en zaterdag 23 oktober 2021 kan je deelnemen aan een tweedaagse cursus over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Voorkennis niet nodig en je steekt zeker heel wat nuttige info en tips  op tijdens deze Bouwfit-dagen! Het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf je snel in via deze link.

Waarom deelnemen?

Tijdens de Bouwfit-dagen ontdek je alles over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Wie (ver)bouwt, moet kiezen uit veel verschillende bouwmaterialen en systemen. Aannemers en vertegenwoordigers van bouwmaterialen overstelpen je vaak met bouwtechnische termen. Omdat die mensen cruciale partners in je bouwverhaal zijn, is het belangrijk dat jullie elkaar goed begrijpen. De communicatie zal een stuk vlotter verlopen, dankzij de Bouwfit-dagen.

Neutraal advies

Elke fabrikant beweert bovendien de beste te zijn. En gewiekste verkopers hebben het liever niet over de nadelen van hun producten. Met onafhankelijk en neutraal advies kom je verder. Dankzij Bouwfit weeg je makkelijker de voor- en nadelen van materialen en technieken tegen elkaar af. Na de tweedaagse ben je met andere woorden voldoende gewapend om de beste keuzes te maken voor je verbouwplannen. Handig, ook als je de werken niet zelf uitvoert, maar volledig overlaat aan vakmannen.

Heb je voorkennis nodig om deel te nemen aan de cursus?

Voorkennis is niet nodig. Deelnemers worden niet overstelpt met moeilijke technische termen en ontdekken aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van materialen en technieken. Alle aspecten van verbouwen komen aan bod: isoleren, ventileren, verwarming, sanitair, nutsvoorzieningen, duurzame technieken, energiepremies en wetgeving.

Hoe verloopt de cursus praktisch?

Deelnemen aan de Bouwfit-dagen is volledig gratis. Je krijgt cursusmateriaal en er is een broodjeslunch. Een cursusdag start om 9u en eindigt om 17u.

Wie geeft de cursus?

De cursus wordt gegeven door Evelien Willaert en Marleen De Roye. Evelien is als architect reeds 15 jaar in dienst bij Dialoog. Voorheen was zij actief als renovatie- en patrimoniumadviseur bij de Stadswinkel in Brussel. Marleen is als architect reeds 11 jaar in dienst bij Dialoog. Daarvoor was zij o.a. projectleider duurzame energie en gebouwen bij Ode Vlaanderen (Organisatie voor Duurzame Energie).

 

Geen tijd voor de cursus maar wel interesse om te renoveren?

Vraag een gratis huisbezoek aan van de huisdokter. Dit kan eenvoudig via deze link: iok.be/huisdokter.

De huisdokter komt langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de staat van je huis, het energieverbruik en mogelijke maatregelen om dit te verbeteren. Je ontvangt een adviesrapport met daarin mogelijke stappen, een inschatting van de kostprijs, mogelijke subsidies, leningen... De huisdokter kan je bovendien helpen met het zoeken van aannemers en opvragen van offertes. Ook tijdens de eventuele werken blijft hij ter beschikking om de werken op te volgen of te helpen bij eventuele problemen. Na de werken kan hij helpen bij het aanvragen van premies en het meten van de gerealiseerde energiebesparing.

Controleer ook zeker of je in aanmerking komt voor onze gemeentelijke premie voor duurzaam en levenslang wonen.