Het Reuzenfeest op 1 oktober 2023

Vrouwe Kessela en Here Nilus gaan trouwen!

Op zondag 1 oktober stappen Kessela en Nilus in het huwelijksbootje (of is het boot?)! Bij zo'n gelegenheid nodigen we graag iedereen uit om samen met de Nijlense reuzen en hun reuzengasten deze heuglijke dag te vieren!

Wat staat er te gebeuren?

Om 14 uur vertrekken onze eigen reuzen met hun reusachtige gasten uit Lier, Mechelen, Blankenberge, Merksem en Beveren vanop 4 plaatsen richting het Nijlens Kerkplein. Daar geven Nilus en Kessela elkaar om 15 uur het grote ja-woord.

Daarna barst het feest los, met ambiance en gezelligheid en animatie voor de kleinsten. De toegang is gratis. Drankjes zijn verkrijgbaar in de reuzentent op het Kerkplein en heb je na al deze feestelijkheden een reuzehonger, dan vind je vast wel iets naar je zin bij de talrijke foodtrucks. Een groots dorpsfeest dat je zeker niet mag missen!

Bekijk zeker even de verkeersmaatregelen voor je thuis vertrekt!

Reuzenweekend van de klant

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 is het ook weekend van de klant. Doe je een aankoop in één van de deelnemende handelzaken, dan geven onze Nijlense reuzen je hiervoor een extra bedankje. Je ontvangt een ticket waarmee je (enkel op zondag) een draai aan het reuzenrad mag maken op het Kerkplein en wie weet ontvang je nog een extra geschenkje!

Kleurplaat Nijlense Reuzen

Ook aan de kleinsten werd gedacht! Via de school kregen ze een kleurplaat mee. Deze mag je inkleuren en afgeven aan het standje op het Kerkplein in ruil voor een leuk geschenkje. Heb je geen kleurplaat ontvangen, druk ze dan snel hier af en maak er een prachtig kunstwerkje van!

Reuzen voor kleintjes

Naar aanleiding van dit huwelijk hebben Robin Jacobs en Ils Blockhuys (beiden met heel wat ervaring in het onderwijs) de bundel 'Reuzenlaarzen - een boekje vol reuzennieuws'  samengesteld voor kinderen uit het basisonderwijs. Deze zal ter beschikking gesteld worden van alle Nijlense basisscholen om op die manier onze jongste inwoners de geschiedenis van onze reuzen mee te geven.

Naast een berg aan informatie zit er in deze bundel ook veel spel- en knutselmateriaal. Download hieronder 'Reuzenlaarzen - een boekje vol reuzennieuws'.

Ik wil 'Reuzenlaarzen' digitaal lezen (klik hier).

Ik wil 'Reuzenlaarzen' afprinten (klik hier).