Nijlen haalt als eerste lokaal bestuur in Vlaanderen het Great Place to Work label

Werknemers lokaal bestuur zijn trots om voor de gemeente te werken

Als allereerste lokaal bestuur in Vlaanderen mag Nijlen zich een Great Place to Worknoemen. Dit is gebaseerd op een wetenschappelijke manier om te peilen naar de mate van vertrouwen, trots en plezier bij werknemers van een organisatie. Dat zit duidelijk snor bij lokaal bestuur Nijlen en daarom mogen we ons een Great Place to Worknoemen. De gemeente voegt zich zo bij een lijstje van grote spelers als bv Cofidis, Roche of Dela.

Zo divers als het takenpakket is van een lokaal bestuur, zo verschillend zijn ook de functies en de honderden mensen die voor ‘de gemeente en het OCMW’ werken. In de bevraging die door een externe organisatie op onafhankelijke en anonieme manier gebeurde, gaven 84% van de personeelsleden aan dat het lokaal bestuur een heel goede organisatie is om voor te werken. Ze krijgen en geven er respect, vertrouwen en waardering en ze zijn trots om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven voor de inwoners van Nijlen.

Hoe is lokaal bestuur Nijlen hiertoe gekomen?

Het gaat om een traject dat al vijf jaar geleden werd opgestart. Samen met het uitbreiden van de HR- afdeling werd er werk gemaakt van een modern personeelsbeleid. Geregeld de vinger aan de pols houden over wat goed is en wat beter moet of kan is daar een hoeksteen van. Daarvoor werd beroep gedaan op de Great Place to Work methode en vervolgens gingen we aan de slag met de resultaten uit eerdere bevragingen. Want bouwen aan een Great Place to Work doe je samen, op basis van de input van alle collega’s. Dankzij de bevraging krijgen we signalen over de noden van onze medewerkers.

Hoe gaat het verder?

We gaan hier doelbewust en transparant mee aan de slag om als werkgever elk jaar sterker en beter te worden. De erkenning is dan ook iets waar HR-manager Sven Janssens en algemeen directeur Veerle Poelmans, samen met het bestuur heel trots en fier over zijn. We willen graag op dit elan verdergaan want onze mensen zijn het investeren dubbel en dik waard!

Verder op de ingeslagen weg

Dat investeren doet lokaal bestuur Nijlen, ook tijdens opeenvolgende crisissen. Dat gebeurt niet zozeer met geld maar in het aanbieden van meer flexibiliteit aan de werknemers wat resulteert in een verbeterde work-life balance. De werknemers schatten het duidelijk naar waarde dat zij meer vertrouwen en waardering voelen.