Vanaf half mei GAS-boetes voor zwerfvuil

9
mei
2023

Zwerfvuil, het is en blijft een bijzonder hardnekkig probleem. Voor ons mensen is het vooral niet mooi om te zien, voor dieren en de natuur is het een veel groter probleem. Alhoewel, in de vorm van microplastics komt het ook in ons lichaam terecht!

Lokaal bestuur Nijlen heeft er schoon genoeg van. In samenwerking met OVAM, de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij zijn er vanaf 15 mei handhavers actief in de gemeente. En die delen GAS-boetes uit aan wie hardleers blijft.

Iedereen die ouder is dan 14 jaar en die het niet kan laten om afval zomaar op de grond te gooien, die kan daar maar beter meteen mee stoppen. Vanaf 15 mei houden mensen in dienst van OVAM op anonieme wijze een oogje in het zeil. Als ze iemand betrappen op het weggooien van afval op straat of in de natuur, dan krijgt die persoon een GAS boete cadeau. Daar zijn bedragen mee gemoeid van 75 euro tot 350 euro. Mogelijk kunnen er ook alternatieve straffen uitgedeeld worden.

De tijd van sensibiliseren is daarmee ten einde, vanaf nu wordt opgetreden om deze vieze gewoonte voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.