Veiliger fietspad in Heikant in Bevel

De komende weken wordt er werk gemaakt van enkele aanpassingen die kaderen in Baanbrekend Bevel. De definitieve aanleg van de poorten voor het verkeer komende van Kessel en het verkeer op de Itegemsesteenweg is ondertussen gebeurd. Deze poorten waren tot nu toe in een tijdelijke opstelling aangelegd. Ze worden nu definitief gemaakt met paaltjes en beton zoals dat al het geval is op de Nijlensesteenweg. De poort op Heikant wordt mee aangelegd met aanpassingswerken aan het fietspad daar. 

Rond 20 maart start een aannemer met de werken aan het fietspad van Heikant, tussen de Molenweg en de grens met Herenthout. Het asfalt wordt verwijderd, er komt nieuw asfalt en nieuwe boordstenen. Hierdoor wordt het fietspad iets breder, waardoor de berijdbare ruimte groter wordt. Dit komt de veiligheid ten goede.

Enkelrichting naar Herenthout

Heikant is tijdens de werken enkelrichting met verkeer enkel mogelijk in de richting naar Herenthout.  De halve rijbaan en het fietspad worden in gebruik genomen voor de heraanleg, op de andere helft geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. 

Er is een omleiding richting Bevel voorzien langs Kruiskensbaan en Itegemsesteenweg. Deze omleiding geldt ook voor fietsers, om de veiligheid te garanderen.