Word klimaatmaker in je eigen gemeente!

Droom je van een gemeente waar veel gefietst wordt? Wil je werk maken van meer bomen en groen in je buurt? Heb je een passie voor duurzame, lokale voeding? Vraag je je af waarom zo weinig daken zonnepanelen hebben? Wil je mensen helpen overtuigen om hun woning te isoleren?

Heb je hier ideeën over ? Voel je ‘goesting' om mee te werken aan de lokale klimaatuitdagingen? En wil je samen met anderen aan de slag gaan rond klimaatacties in jouw gemeente? Dan ben JIJ een klimaatmaker. Ontdek meteen hoe we te werk zullen gaan en geef jouw ideeën al door op https://nijlenklimaatmakers.citizenlab.co/nl-BE/

Wat zijn Klimaatmakers?

Klimaatmakers zijn burgers die zelf klimaatacties in eigen buurt opstarten. Denk aan de opstart van een autodeelgroep, het vergroenen van een straat of energie delen met buren. Kleine of grote acties: iedereen kan klimaatmaker worden.

Wanneer en hoe gaan we ermee aan de slag?

In de zomer van 2024 gaat het project in Nijlen van start via een inspiratietraject en daarna, vanaf het voorjaar van 2025 volgen co-creatiesessies om ook echt acties uit te werken.

Schrijf je nu in en geef je ideeën door op https://nijlenklimaatmakers.citizenlab.co/nl-BE/