Energiemeesters

Wil je thuis graag energie besparen maar weet je niet hoe? Weet je niet precies hoe je kamerthermostaat werkt? Ligt jouw verbruik te hoog en weet je niet waarom?

 Met al deze vragen kan je gratis terecht bij een energiemeester in jouw buurt. Momenteel volgen meer dan 60 vrijwilligers in de Kempen een opleiding tot energiemeester. Een energiemeester is een expert in het besparen van energie thuis en staat klaar om jou te helpen om energie te besparen. Op jouw vraag komt een energiemeester bij jou langs en zoekt samen met jou naar het antwoord op al je energievragen.

 

Je kan zo’n huisbezoek aanvragen door het e-formulier in te vullen op www.kempen2020.be/huisbezoek. Geen internet: bel dan T 014-27 96 50 (Kamp C) en laat je inschrijven.

Verbruik jij meer of minder?

Een gemiddeld Vlaams gezin verbruikt jaarlijks 3.500 kWh elektriciteit en 23.260 kWh aardgas. In 2017 betaalt een gemiddeld gezin voor elektriciteit € 1.015 (€ 0,29 per kWh) en voor aardgas € 1.163 (€ 0,05 per kWh). Samen is dat een energiefactuur van 2.178 euro.

Via infrax.zetjewoningopdekaart.be ontdek je in een paar eenvoudige stappen of jouw verbruik lager of hoger is dan het gemiddelde.

Word zelf energiemeester

Wil je zelf energiemeester worden en gezinnen in jouw gemeente helpen om thuis energie te besparen? Registreer je vrijblijvend als kandidaat via www.kempen2020.be/energiemeester.