Hulp bij invullen belastingaangifte: zitdag in gemeentehuis op maandag 10 juni

18
apr
2024

Maandag 10 juni zijn er drie medewerkers van de FOD financiën aanwezig in het gemeentehuis om inwoners te helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je eerst een afspraak maken via het nummer 03 410 02 11 of via info@nijlen.be Zorg er zeker ook voor dat je alle nodige documenten en attesten bij je hebt. Als je komt voor de aangifte van iemand anders, bv een familielid, dan heb je een volmacht nodig.

Inwoners kunnen voor maandag 10 juni een tijdslot van 12 minuten reserveren. In die tijd helpt de medewerker je met het invullen van één belastingaangifte. De medewerkers zijn die dag aan de slag van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 15 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. Zorg er zeker voor dat je alle nodige documenten en attesten bij je hebt zoals bv de aangifte van vorig jaar, loon fiches, pensioensparen, pensioen, enz…

Als het kan, doe je aangifte dan online

Vanaf eind april is de (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of het voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je  toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

Als je de eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, dan ontvang je de aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei. Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Als je wel je eBox geactiveerd hebt, dan ontvang je geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web) of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001) om de documenten per post te ontvangen.

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

  • Zijn de gegevens juist en volledig? Je moet niets doen. Je moet niets verzenden of bevestigen. Je ontvangt automatisch jouw aanslagbiljet (berekeningsnota).
  • Zijn de gegevens onjuist of onvolledig? Corrigeer ze via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?